You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » “Δωσιλογικού χαρακτήρα τα δημοσιεύματα για τον Γιώργο Μπελαβίλα”

“Δωσιλογικού χαρακτήρα τα δημοσιεύματα για τον Γιώργο Μπελαβίλα”

“Δωσιλογικού χαρακτήρα τα δημοσιεύματα για τον Γιώργο Μπελαβίλα”

Για άθλια δημοσιεύματα δωσιλογικού χαρακτήρα,  που περιυβρίζουν το νεκρό Γιώργο Μπελαβίλα ως «συμμορίτη του ΕΛΑΣ και κατσαπλιά των Δεκεμβριανών», για να πλήξουν την υποψηφιότητα του γιου του Νίκου Μπελαβίλα, στον Πειραιά, κάνει λόγο σε δήλωση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

 Ο αγαπημένος φίλος και σύντροφος Νίκος Μπελαβίλας, δέχθηκε την τιμητική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, για να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στον Πειραιά. Αυτές τις μέρες καλούνται να αποφασίσουν για την πρόταση αυτή, τα κομματικά Όργανα του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά και η Συνέλευση του Λιμανιού της Αγωνίας.

Για την αγωνιστική και επιστημονική επάρκεια του Νίκου Μπελαβίλα, δε χρειάζεται να προσθέσω εγώ κάτι. Το ίδιο και για την κοινωνική του παρουσία και προσφορά. Τις γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι στον Πειραιά, στην Αθήνα, στην Αττική, στην Ελλάδα. Τις γνωρίζουν επίσης άνθρωποι της Επιστήμης απ’ όλο τον κόσμο. Τις γνώρισε, τέλος, πριν από χρόνια και το αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας, όταν μαζί με άλλους τρεις συντρόφους του τον συλλάβανε, τον φυλάκισαν και τον δίκασαν στην Άγκυρα, επειδή υπερασπιζόταν Τούρκους Αριστερούς και Δημοκράτες αγωνιστές. Νίκο, εσύ ξέρεις καλύτερα από μένα, ότι οι άθλιοι χαρακτηρισμοί που θέλουν να σε εμφανίσουν ως «δελαπατρίδη» ή ότι «την ψώνισες», δε σε αγγίζουν.

Να ξέρουν, όμως, τα κάθε είδους φασιστοειδή που διαρκώς έχουν και μία δικαστική εκκρεμότητα για τα κανιβαλικά τους δημοσιεύματα και τις αναρτήσεις τους, να ξέρουν ότι ναι, ο Νίκος είναι γιος του Γιώργου Μπελαβίλα. Και αυτό, είναι τιμή όχι μόνο για εκείνον, αλλά για όλους μας και για όλο το δημοκρατικό κόσμο, στον Πειραιά και στην Ελλάδα ολόκληρη.

Ο Γιώργος Μπελαβίλας πολέμησε τους Γερμανούς, όταν οι πολιτικοί πρόγονοι των εκπροσώπων του σύγχρονου ναζισμού συνεργάστηκαν μαζί τους, ως δωσίλογοι-μαυραγορίτες. Γι’ αυτή την πατριωτική του στάση, ο Γιώργος Μπελαβίλας διώχθηκε ασταμάτητα από το μετεμφυλιακό κράτος και από τη χούντα. Δεν του συγχωρούν ότι έμεινε όρθιος!

Τιμάμε πάντα τη μνήμη του. Για μας, ήταν και παραμένει φάρος φωτεινός και στους αγώνες της νιότης μας και στους τωρινούς μας αγώνες.

Δεν περιμέναμε άλλωστε από τους εξοικειωμένους με τον κανιβαλισμό τίποτε λιγότερο χυδαίο, απ’ ότι ένα… «Μακελειό»!!

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı