You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Δωρεά του εφοπλιστή Λασκαρίδη το ΑΤΛΑΣ 1

Δωρεά του εφοπλιστή Λασκαρίδη το ΑΤΛΑΣ 1

Δωρεά του εφοπλιστή Λασκαρίδη το ΑΤΛΑΣ 1

Παρουσία της ΑΕ του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Βουλευτών του Πειραιά, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Πτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου και ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ και πλήθος προσωπικοτήτων πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας του  Πλοίου Γενικής Υποστήριξης ΑΤΛΑΣ Ι, δωρεάς του εφοπλιστή Παναγιώτη Λασκαρίδη προς το Πολεμικό μας Ναυτικό.

Ο δωρητής, πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη  στον χαιρετισμό του επεσήμανε ότι σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για τον ίδιο κ την οικογένειά του διότι μπόρεσε να προσφέρει στο Πολεμικό Ναυτικό ένα πλοίο που θα συνδράμει στις αποστολές πιο αποτελεσματικά και πιο οικονομικά. Τόνισε επίσης ότι «η πατρίδα δεν πρέπει και δεν χρειάζεται να τιμά τους πολίτες της, αλλά οι πολίτες να τιμούν την πατρίδα τους. Η πατρίδα δεν χρωστάει τίποτα,  εμείς όλοι, ως πολίτες, της χρωστάμε».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αναφερόμενος στον κ. Λασκαρίδη υποστήριξε ότι «συνεχίζει τη μεγάλη παράδοση των εθνικών ευεργετών».

Το ΠΓΥ «ΑΤΛΑΣ Ι» είναι μήκους 70 μέτρων και εκτοπίσματος άνω των 3.000 τόνων. Είναι ναυπηγημένο για τον εν πλω ανεφοδιασμό άλλων σκαφών του Στόλου με καύσιμα και εφόδια αλλά  και για εκτέλεση αποστολών υποστήριξης επιχειρήσεων πλατφορμών άντλησης πετρελαίου (Platform Support Vessel) στην ανοικτή θάλασσα.

Ανάδοχος του πλοίου ήταν η κυρία Σουζάνα Λασκαρίδη.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı