You Are Here: Home » ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ » Δυνατή υποψηφιότητα για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά

Δυνατή υποψηφιότητα για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά

Δυνατή υποψηφιότητα για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά

Γιάννης Βουτσινάς: “Ισχυρή Αγορά = Ισχυρή Κοινωνία” –

Την απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, στις επερχόμενες εκλογές της 10ης και 11ης Δεκεμβρίου 2017 με το συνδυασμό «Δυναμική Κίνηση Επαγγελματιών», ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ο Γιάννης Βουτσινάς στην κατάμεστη αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, έκανε λόγο «για μια ισχυρή αγορά η οποία θα κάνει με τη σειρά της ισχυρή την κοινωνία», «για τη νέα σελίδα που προτίθεται να γυρίσει αναφορικά με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά» και για την πρόθεσή του «να είναι κοντά στον επαγγελματία μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις, που θα φέρουν πραγματικές λύσεις στα προβλήματα των επαγγελματιών», τονίζοντας πως κεντρικό σύνθημα του συνδυασμού του είναι «Ισχυρή Αγορά = Ισχυρή Κοινωνία».

Τόνισε επίσης , πως σκοπός του είναι να τεθεί στην κρίση και τη διάθεση των επαγγελματιών-μελών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ένα ψηφοδέλτιο υπερκομματικό, υπερτοπικό και πολυεπαγγελματικό.

Παράλληλα σημείωσε, πως ως άνθρωπος της αγοράς έχει απόλυτη συναίσθηση και γνώση των αμέτρητων προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα ο ελεύθερος επαγγελματίας και υποστήριξε την ανάγκη να υπάρξει μια ικανή ηγεσία, η οποία θα καταστήσει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, βασικό συνομιλητή του εκάστοτε Κυβερνητικού σχηματισμού και ρυθμιστή των εξελίξεων της ελεύθερης αγοράς.

Ο υποψήφιος πρόεδρος συγκεκριμένα ανέφερε: «Mε συναίσθηση ευθύνης ένας κύκλος για το ΕΕΠ έκλεισε και είναι αναγκαία μια ριζοσπαστική αλλαγή και μια νέα πνοή για τις δυνάμεις της αγοράς και τους επαγγελματίες».
Επίσης ξεκαθάρισε ότι: «Το ΕΕΠ από την επόμενη μέρα της εκλογής του δεν θα είναι ένα κλειστό CLUB αιρετών, αλλά ένας χώρος στον οποίο θα έχουν πρόσβαση όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του, με σκοπό να αποτελέσει ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας και να προσφέρει σ’ αυτήν με διάφορους τρόπους, ώστε να συνδεθεί με τους παραγωγικούς και επαγγελματικούς φορείς και να συνεργαστεί μαζί τους, επιδιώκοντας το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα για όλους. Αρχή μας «Η ισχύς εν τη ενώσει».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Γιάννης Βουτσινάς, ανέφερε ότι όραμά του είναι, το Επιμελητήριο να καταστεί απολύτως ανταποδοτικό προς τα μέλη του, έχοντας ως βασική αρχή ότι «Κάθε ένα ευρώ που δίνει ως συνδρομή το μέλος, να του επιστρέφεται διπλάσιο», κάλεσε τους επαγγελματίες- μέλη του Επιμελητηρίου «να μετέχουν ενεργά και δυναμικά σε αυτές τις εκλογές και να μην απέχουν, ώστε να δοθεί νέα ώθηση και να ανακτήσει το Επιμελητήριο το σημαντικό θεσμικό του ρόλο.»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΤΣΙΝΑ
Υπάρχει ένα ζήτημα με τη διαδικασία της ψηφοφορίας και συγκεκριμένα το αν θα στηθούν κάλπες την ημέρα των εκλογών σε όλες τις περιοχές , διοικητικής ευθύνης του ΕΕΠ

Πράγματι,από την εμπειρία του παρελθόντος και συγκεκριμένα κατά τις προηγούμενες εκλογές υπήρχαν μόνο δύο κάλπες, οι οποίες εξυπηρέτησαν τη διαδικασία στην ευρύτερη περιοχή. Η ευθύνη βέβαια των περιοχών ορισμού κάλπης ανήκει αποκλειστικά στην εκλογική επιτροπή.
Πρόθεση και αυτονόητη θέση μας είναι ότι κάλπες πρέπει να τοποθετηθούν σε κάθε γεωγραφική περιοχή ευθύνης του ΕΕΠ, συνεπώς πρέπει να δοθεί η απαιτούμενη σημασία και να τοποθετηθούν κάλπες στα Μέγαρα, στην Ανατολική Αττική και ιδιαίτερα στα νησιά.Έτσι θα μπορέσουν οι επαγγελματίες όλων των περιοχών να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με άμεση πρόσβαση και χωρίς οικονομική επιβάρυνση . Άλλωστε, προϋπόθεση της δημοκρατικής έκφρασης είναι το δικαίωμα στη συμμετοχή και όχι στην αποχή.
Και αυτό , γιατί επιδίωξή μου είναι να εκλεγώ πρόεδρος του επιμελητηρίου ύστερα από μια άκρως συμμετοχική διαδικασία.

Είπατε ότι ένας κύκλος έκλεισε για την προηγούμενη διοίκηση με θετικό πρόσημο. Αυτό ακούγεται λίγο παράδοξο. Πώς το ερμηνεύετε εσείς, με δεδομένο ότι ο κος Μπενέτος στηρίζει τον κο Μαρκουλιδάκη;

Το ότι ένας κύκλος έκλεισε, είναι κοινή μας πεποίθηση και παράλληλα είναι η αφορμή που μας παρακίνησε να συμμετέχουμε με ένα νέο συνδυασμό και να διεκδικήσουμε την προεδρία του ΕΕΠ. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε ισοπεδωτικοί και ότι τα όποια θετικά του παρελθόντος τα παραβλέπουμε, αλλά είναι κοινή αίσθηση ότι οι ανάγκες της ίδιας της αγοράς επιβάλλουν την ανανέωση και τις ριζοσπαστικές αλλαγές στο ΕΕΠ. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε, πως οι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο του κου Μαρκουλιδάκη δεν είναι οι ίδιοι με αυτούς που είχε ο κος Μπενέτος στο παρελθόν. Ένα μέρος των υποψηφίων του έχει διασπαστεί κι έχει συνταχθεί με έτερο υποψήφιο.

Εσείς έχετε μια συγκεκριμένη κομματική ταυτότητα, αλλά μας είπατε ότι ο συνδυασμός σας είναι υπερκομματικός, πως το εξηγείτε αυτό;

Είναι γεγονός ότι τα κόμματα που στηρίζουν την ελεύθερη αγορά και πιστεύουν στην ανάπτυξη της οικονομίας μέσω της επιχειρηματικότητας, προσεγγίζουν θετικά μια κίνηση σαν τη δική μας η οποία είναι καθαρή και διάφανη. Πρέπει όμως να συνεκτιμηθεί και η συμμετοχή των μη πολιτικοποιημένων προσώπων του συνδυασμού μας.

Ποιο είναι το όραμά σας για το «αύριο» του Επιμελητηρίου;

Όπως ανέφερα αρχικά στην τοποθέτησή μου για τις θέσεις του συνδυασμού μας, επανέρχομαι και θέλω να τονίσω ότι το όραμά μας βασίζεται σε έναν άξονα που έχει τέσσερις βασικές αρχές:
Πρώτον, πιστεύουμε σε ένα ΕΕΠ βιώσιμο, δηλαδή να διακρίνεται για την αυτοτέλεια και την οικονομική και διοικητική του επάρκεια.
Δεύτερον, πιστεύουμε σε ένα ΕΕΠ παρεμβατικό, το όποιο θα διεκδικεί με επάρκεια και τεχνογνωσία από τις εκάστοτε εξουσίες τα συμφέροντα των μελών του.
Τρίτον, πιστεύουμε σε ένα ΕΕΠ ισχυρό, που αυτό θα συμβεί όταν θα έχουμε κατορθώσει να συνδέσουμε με μια λογική ανάπτυξης κλάδους και επαγγέλματα, μια συνεργασία επωφελή για την κοινωνία.
Τέταρτον, πιστεύουμε σε ένα ΕΕΠ ανταποδοτικό, ώστε κάθε ένα ευρώ που θα δίνει ο κάθε επαγγελματίας στο ΕΕΠ να του επιστρέφονται δύο.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı