You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Δραματικές οι εξελίξεις για το «Χάι-Λάιφ»

Δραματικές οι εξελίξεις για το «Χάι-Λάιφ»

Δραματικές οι εξελίξεις για το «Χάι-Λάιφ»

Παρά την έκκληση της δημοτικής παράταξης “Πειραιάς για Ολους” ο ιστορικός κινηματογράφος του Πειραιά Χάι Λάιφ έχει ήδη καταστραφεί κατά ένα μεγάλο μέρος του. Ξηλώθηκε η σκηνή και η πλατεία του ενώ τα συνεργεία είναι έτοιμα να κατεδαφίσουν τα διατηρητέα art-deco εξώστες-θεωρεία ηλικίας ενός αιώνα.

“Πώς έγινε αυτό; Κυριολεκτικά νύχτα, στις 15.10.2020 ο υφυπουργός ΥΠΕΝ Δημήτρης Οικονόμου με τη συναίνεση της πολιτικής ηγεσίας του Δήμου Πειραιά ακύρωσε την κήρυξη του κινηματογράφου-θεάτρου ως διατηρητέου, που υπήρχε από το 1986 και επέτρεψε την καταστροφή όλου του κινηματογράφου-θεάτρου, της αίθουσας, της σκηνής, των θεωρείων και των καλλιτεχνικών του στοιχείων και τη μετατροπή του σε πολυκατάστημα ρούχων” τονίζει σε νέα ανακοίνωσή της η δημοτική παρτάξη και συνεχίζει:

“Η δημοτική αρχή ήταν ενήμερη μέσω της αλληλογραφίας των δημοτικών υπηρεσιών με το ΥΠΕΝ με δύο έγγραφα ήδη από τις 9.6.2020 και τις 22.7.2020. Όταν το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά συζητούσε τη διάσωση του «Χάι-Λάιφ» με κείμενο εκατοντάδων Πειραιωτών που το ζητούσαν, η δημοτική αρχή σφύριζε αδιάφορα, ενώ είχε ήδη δώσει το πράσινο φως για την καταστροφή”.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı