You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Δρίτσας: Εγκλημα το γκρέμισμα της σκηνής του Χάι Λάιφ

Δρίτσας: Εγκλημα το γκρέμισμα της σκηνής του Χάι Λάιφ

Δρίτσας: Εγκλημα το γκρέμισμα της σκηνής του Χάι Λάιφ

«Έγκλημα! Με ποιο δικαίωμα η Κυβέρνηση αποφασίζει και αδειοδοτεί το γκρέμισμα της σκηνής και του εσωτερικού της ιστορικής και διατηρητέας αίθουσας πολιτισμού, του εμβληματικού για την πόλη του Πειραιά θεάτρου- κινηματογράφου “Χάι-Λάιφ’’, για να πουλάει ρούχα μια εταιρεία;» είναι το βασικό ερώτημα που θέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ο κος Δρίτσας χαρακτηρίζει εξωφρενική την Υπουργική Απόφαση του ΥΠΕΝ ΦΕΚ 666Δ/15/10/2020, με την οποία αποχαρακτηρίστηκε με αδιαφανείς διαδικασίες “και δυστυχώς, όπως φαίνεται με ανοχή ή και συνέργεια της Δημοτικής Αρχής Πειραιά, το ιστορικό και διατηρητέο θέατρο-κινηματογράφος ‘’Χάι-Λάιφ’’ στο κέντρο του Πειραιά και εγκρίθηκε η εσωτερική κατεδάφισή του (πλατεία, σκηνή, εξώστες), ώστε να διευκολυνθεί η μετατροπή του σε εμπορικό κατάστημα. Η αίθουσα είχε χαρακτηριστεί ως διατηρητέα, με την ΥΑ της 1.4.1986 ΦΕΚ 408Δ/1986.

Και συνεχίζει:
“Συνέπεια όλων αυτών, είναι η προ ολίγων ημερών έναρξη των εργασιών για την κατεδάφιση της σκηνής, την ισοπέδωση της πλατείας και την αλλαγή της στάθμης της, όπως και της καταστροφής των θεωρείων.
Επειδή για μία ακόμα φορά η ιστορική και πολιτιστική μνήμη της πόλης του Πειραιά δίδεται βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Με ποιο δικαίωμα έγινε ο αποχαρακτηρισμός του διατηρητέου «Χάι-Λάιφ» ; Ο Υπουργός, η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός το θεωρούν «τσιφλίκι» τους; Αυτή είναι η άποψή τους για την «ανάπτυξη» και για τις «επενδύσεις»; Δεδομένου ότι η αξία του αρχιτεκτονικού μνημείου αποκαλύπτεται και από τις προηγούμενες αποφάσεις της διοίκησης (1982,1986), ότι το κτίριο διατηρείτο ακέραιο σε πολύ καλή κατάσταση, εν
    λειτουργία έως πρόσφατα ως χώρος πολιτισμού και αποτελεί ισχυρό τοπόσημο της ιστορίας της πόλης, όπως φαίνεται από την μεγάλη κινητοποίηση εκατοντάδων Πειραιωτών οι οποίοι υπέγραψαν για τη διάσωσή του, με ποια κριτήρια αποφασίστηκε η ακύρωση της παλαιότερης κήρυξης;
  2. Δεδομένου ότι το κτίριο κατασκευάστηκε προ εκατονταετίας (περ.1917) και εμπίπτει στον Αρχαιολογικό Νόμο ερωτήθηκε το ΥΠΠΟΑ για τις εργασίες αποξήλωσης των ιστορικών του στοιχείων; Προτίθεται να ακυρώσει άμεσα αυτήν την εξωφρενική απόφαση, ώστε να διασωθεί αυτός ο εμβληματικός χώρος της πόλης του Πειραιά;”.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı