You Are Here: Home » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΚΟΣΜΙΚΑ » Διεθνές βραβείο στον ποιητή Ντίνο Κουμπάτη

Διεθνές βραβείο στον ποιητή Ντίνο Κουμπάτη

Διεθνές βραβείο στον ποιητή Ντίνο Κουμπάτη

Στο 17ο Φεστιβάλ Ποίησης, που διεξήχθη από 15 μέχρι 17 Ιουνίου στην πόλη της Κορυτσάς, απενεμήθη στον γνωστό Έλληνα Ποιητή Ντίνο Κουμπάτη, το διεθνώς αναγνωρισμένο Βραβείο «Κότινος Ποίησης».  Το Βραβείο αυτό, απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν ποιητή με διεθνές κύρος, από την Δημαρχία Κορυτσάς, σε συνεργασία με την Τοπική Βιβλιοθήκη και την Εταιρία Συγγραφέων «Νέος Κόσμος». Το Βραβείο, παρέδωσε στον Ντίνο Κουμπάτη, ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης Σκεντέρ Ρούσι, ο οποίος θεωρείται σαν ένας από τους καλύτερους ποιητές των Βαλκανίων με διεθνή αναγνώριση. Κατά την απονομή του Βραβείου, ο Ντίνος Κουμπάτης, φύτεψε ένα δέντρο συμβολικά, σε ένα χώρο, όπου οι βραβευθέντες «ριζώνουν» τον κήπο της Ποίησης.

Συγκινημένος ο Ντίνος Κουμπάτης απεδέχθη την τιμή και δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη η στιγμή για εμένα, καθώς και ιδιαίτερη η τιμή που μου γίνεται, να με επιβραβεύουν με τον κότινο της Ποίησης, ο οποίος μόνο σε κεφαλές μεγάλων ποιητών έχει θέση. Για την τιμή που μου κάνουν η Δημαρχία, η Βιβλιοθήκη και η Εταιρία Συγγραφέων, ευχαριστώ από καρδίας, και νιώθω πραγματικά υπερήφανος γι΄ αυτήν την μεγάλη τιμητική διάκριση. Ευχαριστώ ακόμη τον μεγάλο ποιητή της Κορυτσάς Σκεντέρ Ρούσι, ο οποίος με την ποίησή του με έχει εντυπωσιάσει, καθώς και το πλάτος των συναισθημάτων και των σκέψεών του με έχει καθηλώσει και εκφράζω τον θαυμασμό μου. Εύχομαι το μικρό δεντράκι που μαζί φυτεύουμε σήμερα, να μεγαλώσει και από τα κλαδιά του να γίνουν πολλά στεφάνια και να στεφθούν στο μέλλον πραγματικά μεγάλοι Ποιητές».

Στην συνέχεια ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κορυτσάς και την Εταιρία Συγγραφέων «Νέος Κόσμος» εξ΄ ονόματος των Ποιητών όλου του κόσμου, για την πρωτοβουλία τους να επιχειρούν κάθε χρόνο την ένωση ατόμων και απόψεων από όλον τον κόσμο στον ιστορικό χώρο της Κορυτσάς, η οποία άλλωστε, -είπε-, είναι και διεθνώς αναγνωρισμένη σαν κοιτίδα Πολιτισμού.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı