You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Δημοτικά Πολυϊατρεία “Παναγιώτης Γ. Μελάς”

Δημοτικά Πολυϊατρεία “Παναγιώτης Γ. Μελάς”

Δημοτικά Πολυϊατρεία “Παναγιώτης Γ. Μελάς”

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση, στα πολυϊατρεία του Δήμου Πειραιά, μετά από απόφαση του Δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου και τη συνεργασία της Προέδρου της ΚΟΔΕΠ Πασχαλίνας Καλαγιά- Καραμαλάκου, η ονοματοδότηση των Δημοτικών Πολυϊατρείων, σε «Πολυϊατρεία Παναγιώτης Γ. Μελάς» προς τιμήν του αείμνηστου καρδιολόγου, τέως Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, τόνισε στην ομιλία του: «Υπάρχουν στιγμές που η απόλυτη σιωπή λέει περισσότερα από το λόγο και το έργο ακόμη περισσότερο. Εμένα σήμερα με διαπερνά μια πλημμυρίδα συναισθημάτων και ασφαλέστατα το κυρίαρχο είναι η λύπη. Η ανάμνηση της μεγάλης απώλειας. Μιας απώλειας σκληρής για την οικογένεια του, για τον ιατρικό κόσμο, για τον Πειραιά ολόκληρο πέρα και πάνω από χρώματα, κόμματα, παρατάξεις. Η ιδιαίτερη πατρίδα μας, τη γενέτειρα μας τη Μάνη. Κι ένα στενό κύκλο φίλων.

Όταν μπήκα στα πολυϊατρεία, φώναξα τον Τάκη Μανωλάκο γιατί με τον Τάκη Μελά δεν είμαστε απλώς πατριώτες, είμαστε και φίλοι και συμφοιτητές. Εγώ και οι δύο Τάκηδες είμαστε σχεδόν κάθε μέρα μαζί. Και δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Είναι σίγουρο.

Αυτά τα δημοτικά ιατρεία θα δώσουν τη δυνατότητα ο γιατρός Τάκης Μελάς να είναι κάθε μέρα «εδώ». Αυτός θα καθοδηγεί τη λειτουργία τους. Αυτός θα δίνει ανακούφιση στον πόνο. Στον φτωχό άρρωστο Πειραιώτη. Και όχι μόνο των Μανιάτικων. Θα λειτουργήσουν ένα παράρτημα στον Προφήτη Ηλία και ένα στην Ακτή Μιαούλη. Από εδώ ο Τάκης Μελάς θα καθοδηγεί τους γιατρούς, τους εθελοντές. Κανείς συνάνθρωπός μας χωρίς γιατρό, φάρμακα, κανένα παιδάκι χωρίς εμβόλιο. Και θα υπενθυμίζει σε όλους εμάς το καθήκον μας, το χρέος μας για μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης.

Για μια κοινωνία ανθρωπιάς. Για μια κοινωνία που δεν θα αφήσουμε την κρίση να δημιουργήσει χάσματα, φτωχούς χωρίς φαγητό ή χωρίς στέγη. Έχουμε έρθει όλοι εδώ σήμερα. Ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο που τίμησες, ο ιατρικός κόσμος, οι συγγενείς μας, οι φίλοι μας. Εσύ θα είσαι κάθε ημέρα εδώ και θα μας ελέγχεις.

Το γεγονός ότι τα πολυϊατρεία του Δήμου Πειραιά θα φέρουν αυτό το βαρύ όνομα, θα υποχρεώνει την όποια δημοτική αρχή να λειτουργούν τόσο καλά ώστε να αγγίζουν την τελειότητα. Από μόνη της, η αναγραφή του ονόματός σου, θα είναι ο μεγάλος ελεγκτής.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μιχάλη Χάνδακα που προσέφερε το πορτραίτο του Τάκη Μελά.Θα ήθελα να ευχαριστήσω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, τους εθελοντές και τις εθελόντριες, τους γιατρούς, τους οδοντιάτρους, τους φαρμακοποιούς, τους νοσηλευτές, τους απλούς ανθρώπους.

Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω, γιατί καμία φορά οι περισσότεροι λόγοι παρανοούνται και παρεξηγούνται.

Τάκη, θα σε θυμόμαστε πάντα, θα σε αγαπάμε πάντα, θα μας λείπεις πάντα. Περισσότερο από όλους θα λείψεις στα αγαπημένα σου παιδιά. Αλλά και αυτοί θα δίνουν τον αγώνα, να σου μοιάσουν στο ήθος, να σε προσεγγίζουν, να σε πλησιάζουν.»

Η Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ κα Πασχαλίνα Καλαγιά- Καραμαλάκου, στο σύντομο χαιρετισμό της σημείωσε, μεταξύ άλλων:

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που από σήμερα επαναλειτουργούν τα Πολυιατρεία του Δήμου μας.

Αποφασίσαμε, να μετονομαστούν τα Πολύϊατρεία μας προς τιμήν του αείμνηστου Παναγιώτη Μελά, ενός καρδιολόγου γνωστού για την κοινωνική του προσφορά και ευαισθησία, που για πολλά χρόνια προσέφερε ανιδιοτελώς πολλά στους Πειραιώτες. Είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε στη μνήμη του και να τον τιμήσουμε.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα, όλους τους εθελοντές γιατρούς που συμμετέχουν στα Πολυϊατρεία «Παναγιώτης Μελάς» και που θα προσφέρουν αφιλοκερδώς, τις ιατρικές τους υπηρεσίες στους συμπολίτες μας που είναι σε ανάγκη.

Εύχομαι η επαναλειτουργία των ιατρείων να αποτελέσει ένα φωτεινό παράδειγμα προσφοράς και εθελοντισμού και να μπορέσει να βοηθήσει ουσιαστικά τους ανθρώπους που βρίσκονται σήμερα σε ανάγκη.»

Για το έργο του Παναγιώτη Μελά, μίλησε ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΔΕΠ, καθηγητής κ. Νικόλαος Σταυριανέας. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε, η προβολή video, με τις σημαντικές στιγμές από τη ζωή και το έργο του γιατρού Παναγιώτη Μελά.

Στην τελετή παραβρέθηκαν η οικογένεια του Τάκη Μελά, η σύζυγος του Μαρία, η κόρη του Έλλη και ο γιος του Γρηγόρης.

Ο γιος του αείμνηστου γιατρού τόνισε: «Εκ μέρους της οικογένειά μου θέλω να ευχαριστήσω, το Δήμαρχό μας κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο και την Πρόεδρο της ΚΟΔΕΠ κα Πασχαλίνα Καλαγιά – Καραμαλάκου, για την τιμή που έκαναν στον πατέρα μου.»

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı