You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » «Δεν δικαιολογείται άλλη ολιγωρία της πολιτείας»

«Δεν δικαιολογείται άλλη ολιγωρία της πολιτείας»

«Δεν δικαιολογείται άλλη ολιγωρία της πολιτείας»

Συμβολική κατάληψη του κτηρίου του Κεράνη από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά – Ζητά τη μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων από το επικίνδυνο μέγαρο της Σκουζέ

Συμβολική κατάληψη του πρώην κτηρίου του Κεράνη στη Θηβών, το οποίο ανήκει στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου πραγματοποίησαν σήμερα ο πρόεδρος και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά ζητώντας τη μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων. Το κτήριο πρόκειται να φιλοξενήσει το Υπουργείο Οικονομικών παρά το γεγονός ότι εξεταζόταν από το υπουργείο Δικαιοσύνης η στέγαση των Δικαστηρίων του Πειραιά. Σημειώνεται ότι το Δικαστικό Μέγαρο επί της Σκουζέ έχει κριθεί άκρως ακατάλληλο καθώς δεν διαθέτει έξοδο κινδύνου. Ο Δικηγορικός Σύλλογος έχει κρούσει κατ’επανάληψη των κώδωνα, ωστόσο ουδείς από τις κυβερνήσεις έχει ευαισθητοποιηθεί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Στέλιο Μανουσάκη «το γεγονός της αναγκαιότητας και χρησιμότητας ενός νέου Δικαστικού Μεγάρου για την πόλη του Πειραιά έχει αναγνωρισθεί εδώ και 22 χρόνια από την Πολιτεία, με σειρά προτάσεων, σχεδίων, επισκέψεων Υπουργών, υποσχέσεων κ.λ.π.. Έχουμε καταδείξει το κέρδος που θα επιφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό, επιπλέον την αναβάθμιση στην απονομή της Δικαιοσύνης και την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος στη πόλη μας και το κρισιμότερο, την αποφυγή κινδύνου στον οποίον εκτίθενται καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας που εργάζονται ή επισκέπτονται τα Δικαστήρια του Πειραιά. Κανένα επιχείρημα δεν υπάρχει και κανένας λόγος δεν δικαιολογεί άλλη ολιγωρία της Πολιτείας».

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı