You Are Here: Home » ΝΑΥΤΙΛΙΑ » Δεμένα και τα καράβια για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη

Δεμένα και τα καράβια για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη

Δεμένα και τα καράβια για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη

Τη συμμετοχή της στην αυριανή 24ωρη Παμπειραϊκή απεργία που αποφάσισε το Ε.Κ. Πειραιά ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

“Το έγκλημα που συνέβη στο σιδηρόδρομο αναδεικνύει αυτό που επαναλαμβανόμενα τονίζει η ΠΕΝΕΝ και αφορά και τη Ναυτιλία” αναφέρει σε ανακοίνωσή της τονίζοντας ότι “οι ζημιές, οι μηχανικές βλάβες, οι προσκρούσεις, οι προσαράξεις, οι φωτιές και πολλά ακόμη σε συνδυασμό με την έξαρση των ατυχημάτων και δυστυχημάτων στους εργασιακούς χώρους στη Ναυτιλία φέρνουν στο προσκήνιο τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας, την ανεπάρκεια στους ελέγχους, την κακή συντήρηση των πλοίων και το πλέον ανησυχητικό είναι ότι η ακολουθούμενη πολιτική όλων των κυβερνήσεων οι οποίες μειώνουν την οργανική σύνθεση των πλοίων δημιουργώντας συνθήκες υπερεργασίας, εντατικοποίησης και εργασιακής εξουθένωσης των Ναυτεργατών που αυτά με την σειρά τους οδηγούν σε κινδύνους για την ασφάλεια των Ναυτεργατών, των επιβατών και των πλοίων”.
Η ΠΕΝΕΝ διεκδικεί:
-Μέτρα και ουσιαστικούς ελέγχους για την ασφαλή εργασία των Ναυτεργατών.
-Συμμετοχή των Ναυτεργατικών σωματείων με θεσμοθετημένο ρόλο σε όλους τους τομείς των πλοίων με κορυφαίο την εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας.
-Υπογραφή ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με ουσιαστικές αυξήσεις.
-Κατάργηση των αντεργατικών νόμων που μειώνουν τις συνθέσεις και δημιουργούν συνθήκες πρόκλησης νέων ατυχημάτων – δυστυχημάτων.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı