You Are Here: Home » Uncategorized » Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης επί της οδού Ζωσιμαδών στον Πειραιά

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης επί της οδού Ζωσιμαδών στον Πειραιά

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης επί της οδού Ζωσιμαδών στον Πειραιά

Καθημερινά λειτουργεί το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, επί της οδού Ζωσιμαδών 44, προσφέροντας ανακούφιση στη σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν οι άστεγοι και ανήμποροι πολίτες, ειδικά σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που οι διεθνείς κοινωνικοοικονομικές συνθήκες δημιουργούν νέες μορφές φτώχειας.

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στελεχωμένο με εθελοντές προσφέρει τη δυνατότητα για ένα ζεστό μπάνιο, καθαρά ρούχα και κουβέρτες καθώς και παραμονή για ένα καφέ στο χώρο του ισογείου.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου τόνισε:

«Η προσπάθεια λειτουργίας του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποτελεί την ελάχιστη συμβολή της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά απέναντι στους συμπολίτες μας που βιώνουν το σκληρό πρόσωπο της ζωής. Μα πάνω απ’ όλα αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη ότι αυτοδιοίκηση και πολίτες μπορούν να οικοδομήσουν μια κοινωνία με λιγότερη δυστυχία, φτώχεια και εγκατάλειψη και περισσότερη ελπίδα.

Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές που βοηθούν να γίνει πραγματικότητα αυτή η προσπάθειά μας και να καλέσω να σταθούν δίπλα μας εταιρείες και καταστήματα αλλά και κάθε συμπολίτη μας που έχει τη δυνατότητα να συνδράμει την προσπάθειά μας προσφέροντας ρούχα, τρόφιμα αλλά και εθελοντική εργασία για τη λειτουργία του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης .

Εκτιμώντας ότι τα ποσοστά των αστέγων και ανήμπορων συμπολιτών μας θα αυξηθούν κι άλλο καθίσταται αναγκαία και επιτακτική η κινητοποίηση και συνεργασία όλων, Κυβέρνησης, Αυτοδιοίκησης, Εκκλησίας, Εθελοντικών Οργανώσεων και ενεργών πολιτών αφενός για την χάραξη και άσκηση κοινωνικής πολιτικής που θα διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή, την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και αφετέρου για τη λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης και στήριξης των συμπολιτών μας που βιώνουν το σκληρό πρόσωπο της κρίσης».

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı