You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Δένουν τα καράβια την Πρωτομαγιά

Δένουν τα καράβια την Πρωτομαγιά

Δένουν τα καράβια την Πρωτομαγιά

Aν και η ΠΝΟ, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, αποφασίζει 4ωρη στάση εργασίας για την Πρωτομαγιά, τα σωματεία που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, κρατούν δεμένα τα καράβια για 24 ώρες. Ωστόσο, στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει τα οξυμένα προβλήματα των ναυτεργατών, θέτοντας σαν πρώτο και κυρίαρχο ζήτημα την άρση του μέτρου της επιστράτευσης και ακολουθούν η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η άμεση απορρόφηση των προσφερομένων για εργασία ναυτεργατών, η προστασία των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων καθώς και η άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Ειδικότερα, όσον αφορά το μείζον ζήτημα με τον Οίκο Ναύτου, η ΠΝΟ επιμένει στη διατήρηση της αυτοτέλειάς του και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του αποτελούν πάγιες θέσεις της.

Ακόμα διεκδικεί: Άμεση αντιμετώπιση της μάστιγας της ανεργίας. -Άμεση Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, μη καταστρατήγησή τους και υπεράσπισή τους, αντιπαλεύοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Κυβέρνηση, τους εφοπλιστές και την τρόικα για την κατάργησή τους -Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών, στο προ του Ν. 3845/2010 καθεστώς (αφορά το πρώτο Μνημόνιο) -Ίδρυση Ειδικού Ταμείου Ανεργίας Ναυτεργατών, μη κατάργηση του ΓΕΝΕ και υπαγωγή του στον ΟΑΕΔ. -Μη περικοπή συντάξεων, κυρίων και επικουρικών και λοιπών παροχών. -Αναβάθμιση ναυτικής εκπαίδευσης – μετεκπαίδευσης, με την κάλυψη των ελλείψεων του ΚΕΣΕΝ και βελτίωση λειτουργίας των ΑΕΝ και σε κάθε περίπτωση μη κατάργηση του συστήματος της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης, μη καταστρατήγηση της κείμενης νομοθεσίας σε ό,τι αφορά τις συνθέσεις των πλοίων καθώς και αυστηρή τήρηση των συμφωνιών που υπογράφει η ΠΝΟ με εφοπλιστές και εκπροσώπους πλοίων και αφορούν την στελέχωσή τους”.

 

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı