You Are Here: Home » Uncategorized » Δένουν τα καράβια – Ενιαία και συντονισμένη αντίδραση κατά της πρωτοφανούς επίθεσης που δέχονται οι ναυτεργάτες – Σήμερα ανακοινώνονται οι ημερομηνίες των κινητοποιήσεων

Δένουν τα καράβια – Ενιαία και συντονισμένη αντίδραση κατά της πρωτοφανούς επίθεσης που δέχονται οι ναυτεργάτες – Σήμερα ανακοινώνονται οι ημερομηνίες των κινητοποιήσεων

Δένουν τα καράβια – Ενιαία και συντονισμένη αντίδραση κατά της πρωτοφανούς επίθεσης που δέχονται οι ναυτεργάτες – Σήμερα ανακοινώνονται οι ημερομηνίες των κινητοποιήσεων

Στη διαπίστωση ότι η επίθεση που δέχονται οι ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, αλλά και οι πολιτικοί υπάλληλοι Οργανισμών που εποπτεύονται από το ΥΠΑΑΝ και όλοι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι της χώρας είναι πρωτοφανής κατέληξαν σε κοινή σύσκεψη ΠΝΟ και οι εκπρόσωπο των Συλλόγων Υπαλλήλων ΝΑΤ, Προσωπικού Οίκου Ναύτη, Εργαζομένων Εστίας Ναυτικών, Πολιτικών Υπαλλήλων ΓΕΝΕ, της Πανελλήνιας Ένωσης Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΑΕΝ-ΚΕΣΕΝ), των Ενώσεων Συνταξιούχων ΝΑΤ, της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοηγών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας.Όπως τονίστηκε αν δεν υπάρξει ενιαία, συντονισμένη και αποφασιστική αντίδραση θα συμπαρασύρει τα πάντα στον χώρο της ναυτιλίας.

Ιδιαίτερη αναφορά, σύμφωνα με τον γ.γ. της ΠΝΟ, έγινε στην πραξικοπηματική απόφαση για ένταξη του Οίκου Ναύτη στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και όλοι συμφώνησαν ότι αν αυτό υλοποιηθεί θα οδηγήσει σε κατακόρυφη υποβάθμιση της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Απαίτηση όλων των εμπλεκομένων φορέων και των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών είναι η άμεση κατάργηση του Ν. 4052 (άρθρο 13 παρ. 17) που προβλέπει την ένταξη του Οίκου Ναύτη στον ΕΟΠΥΥ και η διατήρηση της αυτοτέλειάς του και η αναβάθμιση των παρεχόμενων παροχών.

Ειδική και εκτενής αναφορά έγινε στη σύσκεψη και στη μάστιγα της ανεργίας που πλήττει συνεχώς όλο και περισσότερους ναυτεργάτες, στις πρωτοφανείς, αλλεπάλληλες και χωρίς τέλος περικοπές στις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) των απόμαχων του κύματος που τείνουν να μετατραπούν πλέον σε απλά φιλοδωρήματα, στην καταστρατήγηση και μη εφαρμογή των ΣΣΕ αλλά και στην προσπάθεια που καταβάλλεται από την πλευρά της Κυβέρνησης και της τρόικας για την κατάργησή τους και πρωτίστως η μη υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς επίσης και στα υπόλοιπα μείζονος σημασίας και πρώτης προτεραιότητας ζητήματα που ταλανίζουν τη ναυτεργασία και τα οποία προσλαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας.

Οι Έλληνες ναυτεργάτες είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον αγώνα υπέρ πάντων για την προάσπιση των αυτονόητων εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων τους. Σήμερα μετά τη νέα κοινή σύσκεψη αναμένεται να ανακοινωθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı