You Are Here: Home » ΑΡΘΡΑ - ΓΝΩΜΕΣ » Γ.Μαθιουδάκης: Η επιστροφή στην… “κανονικότητα”

Γ.Μαθιουδάκης: Η επιστροφή στην… “κανονικότητα”

Γ.Μαθιουδάκης: Η επιστροφή στην… “κανονικότητα”

Εμφανίζονται τόσο αγχωμένοι για την … επιστροφή στην “κανονικότητα”, που σχεδόν δεν μιλάνε πια για τον κίνδυνο της πανδημίας. Τώρα, σχεδόν με ανακούφιση δέχονται εκείνο που ως τώρα ξόρκιζαν με αγανάκτηση, δηλαδή την ‘ανοσία αγέλης’. Η ανοσία αγέλης προέβλεπε την ασυγκράτητη διαμόλυνση, αποτέλεσμα της οποίας θα ήταν η υποχρέωση να ‘βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη, για να ‘μπαλώσουν’ τα ρακένδυτα συστήματα υγείας και να περιθάλψουν μεγάλο αριθμό ασθενών.
★ Έτσι, προτιμήθηκε ο έλεγχος της διασποράς, παρά η οικοδόμηση αποτελεσματικού τείχους ανοσίας και θεραπείας, πού θα είχε κόστος. Η “πρώτη φάση”, λοιπόν, ήταν η αποφυγή κατανάλωσης πόρων για τον εξοπλισμό και τη στελέχωση των ρακένδυτων συστημάτων υγείας. Εκείνων των συστημάτων υγείας που απο χρόνια έχουν μεταβληθεί σε πολυκαταστήματα πώλησης ιατρικής τεχνολογίας, διαγνωστικής και θεραπευτικής.
★ Με τον ίδιο ή μεγαλύτερο φανατισμό προάγουν τώρα βεβιασμένα τη “δεύτερη φάση”, για να αντιμετωπίσουν τις παράπλευρες επενέργειες της πρώτης φάσης: την οικονομική ύφεση.
Μιλάνε με απροκάλυπτο άγχος -σχεδόν με αγωνία- για την επιστροφή στην ⁑κανονικότητα⁑. Ποιά κανονικότητα, όμως; Αυτή, που, ως απόκλιση της φυσιολογικής -ατομικής και κοινωνικής- ζωής μάς φόρτωσε φτώχεια, πολέμους, πείνα, καταστροφή του περιβάλλοντος, κλιματική αλλαγή, τροχαία ατυχήματα (έχουμε περισσότερους θανάτους από τροχαία, παρά από την COVID-19)…. που οδήγησε σε χρεοκοπίες, οικονομικές κρίσεις, μετανάστευση, απανθρωπισμό.
Η επιστροφή σε αυτή την κανονικότητα δεν μπορεί να είναι στόχος της παγκόσμιας κοινωνίας που υπέφερε τόσα δεινά, εξ αφορμής της και ευθύνεται για τον ολοκληρωτικό αποσχηματισμό της.


ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ (ΦΩΤΌ ΠΑΝΩ) ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΉΣΟΥΜΕ ΈΤΣΙ (ΦΩΤΟ ΚΆΤΩ). Και οι δύο εκδοχές είναι η εξής ..μια: ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Γιώργος Μαθιουδάκης

Ιατρός – Πνευμονολόγος

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı