You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Γ. Μίχας: Να ενισχυθούν οι κοινωνικές δομές και δράσεις του Δήμου Πειραιά

Γ. Μίχας: Να ενισχυθούν οι κοινωνικές δομές και δράσεις του Δήμου Πειραιά

Γ. Μίχας: Να ενισχυθούν οι κοινωνικές δομές και δράσεις του Δήμου Πειραιά

Να αξιοποιήσει προς όφελος των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, την επιπρόσθετη επιχορήγηση του Υπουργείου Υγείας ενισχύοντας τις ήδη εφαρμοζόμενες υποστηρικτικές δομές και δράσεις, ζήτησε από τη διοίκηση του δήμου Πειραιά κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μίχας η επιχορήγηση του Υπουργείου ύψους 50.000 € υπερκαλύπτει τη σχετική δαπάνη που είχε εγγράψει ο Δήμος στον προϋπολογισμό του που κυμαινόταν στις 30.000 €. «Αυτό σημαίνει ότι ως Δήμος έχουμε ένα επιπλέον όπλο στα χέρια μας για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη και εμείς πιστεύουμε ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που γίνονται υπάρχουν περιθώρια ενίσχυσης ευπαθών ομάδων του πληθυσμού».

Ως παράδειγμα ο Γιάννης Μίχας ανέφερε τον Ξενώνα Αστέγων που λειτουργεί ο Δήμος κοντά στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, στον οποίο οι πολίτες που φιλοξενούνται σιτίζονται μια φορά τη μέρα, το μεσημέρι, και αυτό γίνεται από τα συσσίτια της Ευαγγελίστριας. Όλη την άλλη μέρα είναι νηστικοί. Επειδή στον Ξενώνα φιλοξενούνται κατά περίπτωση ακόμη και μανάδες με μικρά παιδιά ο κ. Μίχας πρότεινε ο Δήμος να αναλάβει την τακτική σίτιση των πολιτών αυτών.

«Ακόμη και εάν δεν μας φθάνουν τα λεφτά για καθημερινή σίτιση, θα μπορούσαμε να στέλνουμε σε αυτούς τους ανθρώπους φαγητό από τους παιδικούς σταθμούς του δήμου που είναι βέβαιο ότι περισσεύει αρκετό από αυτό που μαγειρεύουν» τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ακόμη ότι «Πολλοί από τους συμπολίτες μας στον Ξενώνα δεν έχουν καν ρούχα. Και σε αυτό το σημείο ο Δήμος θα μπορούσε να τους βοηθήσει, προσφέροντας ρουχισμό είτε άμεσα, αγοράζοντας δηλαδή ο ίδιος, είτε έμμεσα δημιουργώντας Κοινωνική Ιματιοθήκη. Και είναι πολλοί οι συμπολίτες μας που θα έσπευδαν να προσφέρουν ρούχα».

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Γιάννης Μίχας τόνισε ότι η επιχορήγηση του Υπ. Υγείας μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί για την ενδυνάμωση των δομών πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά. Και οι δομές του δήμου πρέπει να γίνουν ακόμη πιο ισχυρές, ακόμη πιο δυναμικές, γιατί είναι βέβαιο ότι οι πολίτες που θα χρειάζονται την φροντίδα και μέριμνα της πολιτείας θα αυξάνονται καθημερινά.

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı