You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Γ. Μίχας:«Άμεσες παρεμβάσεις απαιτούνται στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ»

Γ. Μίχας:«Άμεσες παρεμβάσεις απαιτούνται στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ»

Γ. Μίχας:«Άμεσες παρεμβάσεις απαιτούνται στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ»

Την ανάγκη άμεσης βελτίωσης της εικόνας και της εν γένει κατάστασης που επικρατεί στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ανέδειξε σε παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας.

Όπως τόνισε ο κ. Μίχας ένα μέρος που θα έπρεπε να αποτελεί κόσμημα για την πόλη, ένας από τους λιγοστούς ελεύθερους χώρους πρασίνου, περιπάτου και αθλοπαιδιών, έκτασης πολλών στρεμμάτων, στον οποίο τα παιδιά μπορούν να αθλούνται, οι πολίτες να κάνουν ποδήλατο, τζόκινγκ και διάφορες άλλες δραστηριότητες δυστυχώς παρουσιάζει άσχημη εικόνα.

Οι χώροι των αθλοπαιδιών ρημάζουν αφού σε μεγάλο ποσοστό τους έχουν υποστεί ζημιές και καταστροφές που δεν έχουν επισκευαστεί εδώ και καιρό, η καθαριότητα είναι πλημμελής και σε ορισμένες χρονικές περιόδους οι χώροι μοιάζουν με σκουπιδότοπο, ενώ το ίδιο πλημμελής είναι και η περιποίηση του πρασίνου.

Ο Γιάννης Μίχας ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Δήμου Πειραιά για την ανακατασκευή των χώρων ευθύνης του που είναι διαλυμένοι (μπασκέτες έναντι της «Βίλας Ζαχαρίου»), αλλά και για να βρεθεί λύση τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την καθαριότητα και την καθημερινή συντήρηση του χώρου. Πρότεινε ακόμη εάν η ΓΓΑ, η διοίκηση του ΣΕΦ δεν μπορούν να συντηρήσουν τον περιβάλλοντα χώρο να τον παραχωρήσουν στον δήμο προκειμένου αυτός να τον αξιοποιήσει και να τον εκμεταλλευτεί προς όφελος των παιδιών του Πειραιά.

Επεσήμανε μάλιστα ότι αναφέρεται σε ολόκληρο τον περιβάλλοντα χώρο και όχι σε τμήματα αυτού όπως έχει ζητήσει η δημοτική αρχή, με στόχο το πράσινο, οι διαλυμένοι χώροι αθλοπαιδιών να ξαναγεννηθούν αλλά και να δημιουργηθούν νέοι, που θα προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες στο πανέμορφο αυτό κομμάτι της πόλης.

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Την ίδια ώρα που στο κλειστό του ΣΕΦ συνεχίζουν να γράφονται χρυσές σελίδες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, στον εξωτερικό χώρο τα πάντα μοιάζουν να είναι καθηλωμένα στο παρελθόν. Η κατάσταση που επικρατεί είναι απαράδεκτη» και πρόσθεσε λέγοντας «Δεν φτάνει που στον Πειραιά δεν έχουμε επαρκείς χώρους για αθλητισμό, δυστυχώς δεν φροντίζουμε και αυτοί οι λίγοι που υπάρχουν να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η παράταξή μας καλεί όλους τους «αρμόδιους» είτε αυτοί λέγονται κεντρική διοίκηση, είτε δήμος να αναλογιστούν τις ευθύνες που τους αναλογούν ιδίως προς τη νέα γενιά και να προχωρήσουν στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών και στην αναμόρφωση της εικόνας του περιβάλλοντος χώρου του ΣΕΦ».

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı