You Are Here: Home » ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ » Γ. Κασιμάτης: «Το παρεμπόριο σοβαρή ασθένεια της Οικονομίας»

Γ. Κασιμάτης: «Το παρεμπόριο σοβαρή ασθένεια της Οικονομίας»

Γ. Κασιμάτης: «Το παρεμπόριο σοβαρή ασθένεια της Οικονομίας»

Το παρεμπόριο, που λαμβάνει διαστάσεις μάστιγας και πλήττει τη νόμιμη αγορά έθεσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ στον υπουργό Ναυτιλίας κατά την επίσκεψή του στο μέγαρο της πλατείας Λουδοβίκου. Ο κ. Κασιμάτης τόνισε ότι η σοβαρή αυτή ασθένεια της Οικονομίας, κοστίζει στον κρατικό προϋπολογισμό περί τα 4 δις.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας ως ένα από τα κύρια ζητούμενα για την τόνωση της τουριστικής δραστηριότητας και κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου και του ΟΛΠ να κινητροδοτήσουν την αύξηση των αφίξεων στο λιμάνι. Τόνισε δε την ανάγκη παραμονής των κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά.

Στη συνέχεια, έλαβαν το λόγο μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου, θέτοντας ζωτικής σημασίας ζητήματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα γύρω από τη Ναυτιλία όπως:

– Βελτίωση υποδομών ακτοπλοΐας – κρουαζιέρας

– Μείωση των εισιτηρίων στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια-άγονες γραμμές

– Εξέταση του ενδεχομένου έκδοσης αδειών επισκευής πλοίων με μειωμένες γραφειοκρατικές διαδικασίες, από τα Επιμελητήρια και γενικότερα αναμόρφωση της σχετικής νομοθεσίας

– Ανάσχεση απαξίωσης της ναυπηγικής βιομηχανίας (υψηλότατα ποσοστά ανεργίας στον κλάδο)

– Aπρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων σε συνθήκες εργασιακής ειρήνης

– Δραστηριοποίηση της ΝΑΥΣΟΛΠ ΑΕ

– Διαχείριση λιμένων

– Ωράριο τελωνείων κ.α

Ο υπουργός τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συναρμόδιοι Υπουργοί και φορείς, κάτω από συνθήκες αρνητικής οικονομικής συγκυρίας, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να λειτουργήσουν με εξωστρέφεια και πρώτο μέλημά τους την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και την ομογενοποίηση όλων των διάσπαρτων τομέων του Υπουργείου.

Μετά τις τοποθετήσεις και τον εποικοδομητικό διάλογο καθώς και την επίδοση σχετικών υπομνημάτων από τους προέδρους των τμημάτων του Δ.Σ, συμφωνήθηκε να υπάρχει ανοικτός και διαρκής δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Υπουργείου, συναρμόδιων φορέων και παραγωγικών τάξεων με σημείο αναφοράς την ανάπτυξη του λιμανιού και της πόλης του Πειραιά.

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı