You Are Here: Home » ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ » Γ. Κασιμάτης: Ηλεκτρονικό φακέλωμα οι σαρωτικές διασταυρώσεις στοιχείων

Γ. Κασιμάτης: Ηλεκτρονικό φακέλωμα οι σαρωτικές διασταυρώσεις στοιχείων

Γ. Κασιμάτης: Ηλεκτρονικό φακέλωμα οι σαρωτικές διασταυρώσεις στοιχείων

«Ηλεκτρονικό φακέλωμα» χαρακτηρίζει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Γιώργιος Κασιμάτης, τις σαρωτικές διασταυρώσεις στοιχείων που ξεκινά τους επόμενους μήνες το Υπουργείο Οικονομικών, σε όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους με στόχο, όπως υποστηρίζει, την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς επισημαίνει στη δήλωσή του: «Το σχέδιο που ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών, δεν είναι απλά ένα “ηλεκτρονικό πόθεν έσχες”, καθώς περιλαμβάνει σαρωτικές διασταυρώσεις στοιχείων, όπου στο στόχαστρο μπαίνουν ακόμα και οι τραπεζικές καταθέσεις, οι καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, αλλά και οι συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες.

Υπάρχουν βαθύτερες ρίζες, τις οποίες κανείς σήμερα δεν μπορεί να φανταστεί. Η δικαιολογία και το διακύβευμα, ότι έτσι πάει το κράτος να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή, με αυτού του είδους το “ηλεκτρονικό φακέλωμα”, δεν πείθει κανέναν. Και στην Ευρώπη, κάποια κράτη θέλησαν κατά καιρούς να πατάξουν τη φοροδιαφυγή. Βρήκαν όμως άλλους τρόπους. Την εποχή που χειμάζεται η οικονομία μας, τέτοιου είδους αποφάσεις και μέτρα είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σκεφθεί και να υλοποιήσει, η απερχόμενη κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υπολογίσουν τις δυσμενείς συνέπειες που μπορεί να έχει η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης. Και παλαιότερα η χώρα μας είχε υποστεί άλλου είδους φακελώματα. Τα πολιτικά φακελώματα. Και γνωρίζουμε όλοι τις συνέπειες. Θα πρέπει επιτέλους οι ιθύνοντες να αντιληφθούν ότι ο μόνος δρόμος είναι αυτός της ανάπτυξης και μόνο μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι ικανά να διασώσουν την οικονομία μας».

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı