You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Γ. Κασιμάτης”Μια ακόμη μαχαιριά το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές”

Γ. Κασιμάτης”Μια ακόμη μαχαιριά το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές”

Γ. Κασιμάτης”Μια ακόμη μαχαιριά το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές”

“Οι εξαγγελίες της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές αποτελούν μία ακόμα μαχαιριά στη ραχοκοκαλιά της ήδη βαριά πληγωμένης μικρομεσαίας επιχείρησης” επισημαίνει σε δήλωση του ο Πρόεδρος τού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιώργος Κασιμάτης, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του Υπουργού και του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη και κ. Σκορδά, για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Συγκεκριμένα ο κ. Κασιμάτης επισημαίνει στη δήλωσή του:

“Οι εξαγγελίες της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης για λειτουργία των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων μέχρι 250 τ.μ. όλες τις Κυριακές του χρόνου είναι μία ακόμα μαχαιριά στην βαθύτατα τραυματισμένη μικρομεσαία επιχείρηση. Και δυστυχώς η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης θα σημάνει και το τέλος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πέραν όλων των άλλων φαίνεται ότι οι ιθύνοντες των ρυθμίσεων αυτών δεν λογαριάζουν πλέον ούτε ως άνθρωπο τον μικρομεσαίο επιχειρηματία. Αυτόν πού βιώνει περισσότερο από οποιονδήποτε τις συνέπειες της πρωτοφανούς κρίσης. Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είναι μαθηματικά βέβαιο ότι όχι μόνο δεν θα αυξήσει τον τζίρο των εμπορικών καταστημάτων, αλλά θα τον οδηγήσει ακόμα πιο βαθιά μέσα στα οικονομικά τους αδιέξοδα, πού όλο και διευρύνονται.

Οι πειραματισμοί πού γίνονται για μία ακόμα φορά στις πλάτες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα πρέπει κάποια στιγμή επιτέλους να σταματήσουν. Τουλάχιστον το 30% των εμπορικών καταστημάτων είναι σίγουρο ότι δεν θα επιβιώσουν από τον ανελέητο ανταγωνισμό τον συνεχών Κυριακών λειτουργίας. Αυτό θα πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη της η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης πριν να είναι πολύ αργά.”

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı