You Are Here: Home » ΑΡΘΡΑ - ΓΝΩΜΕΣ » Γ. Ιωακειμίδης: Γιατί έπρεπε να κοστίσει τόσο;

Γ. Ιωακειμίδης: Γιατί έπρεπε να κοστίσει τόσο;

Γ. Ιωακειμίδης: Γιατί έπρεπε να κοστίσει τόσο;
Με αφορμή τις εργασίες που Πανεπιστημίου Πειραιά στην Άρση Βαρών είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ όλους τους χώρους του κτιρίου και να μείνω έκπληκτος από την σπατάλη χρήματος χωρίς λόγο στην εγκατάσταση αυτή.
Ένα κτίριο που χρησιμοποιήθηκε όλες κι όλες 40 ημέρες κόστισε 450.000.000€. Δηλαδή παραπάνω από 10.000.000€ για κάθε μέρα χρήσης του. Χωρίς καμία προοπτική για τη χρήση του την επόμενη μέρα και αυτό ήταν το χειρότερο. Ξοδεύτηκαν τόσα χρήματα, χρήματα που τα δανείστηκε η χώρα χωρίς να ξέρουν έστω, τι θα κάνουν αυτά τα κτίρια την επόμενη μέρα.
Ταλαντεύτηκαν για το τι θα κάνουν με το κτίριο για κάποια χρόνια και μετά το παραχώρησαν στο Πανεπιστήμιο χωρίς να φροντίσουν να το χρηματοδοτήσουν για να μετατραπεί σε Πανεπιστήμιο. Χρειάστηκε να περάσουν 14 χρόνια για να μπορέσει το Πανεπιστήμιο να ξεκινήσει τις εργασίες. Κι όλα αυτά για ένα έργο που κόστισε σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ.
Μόνο το σύστημα θέρμανσης του κτιρίου κόστισε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να χρησιμοποιηθεί ποτέ καθώς οι αγώνες έγιναν Αύγουστο. Να μην μιλήσω για την αρένα των 5.000 θεατών που κανείς δεν ξέρει τι να την κάνει σήμερα.
Λεφτά, λεφτά, λεφτά που ξοδεύτηκαν έτσι χωρίς πρόγραμμα για να κάνουν πλούσιους κάποιους εργολάβους και φτωχότερη τη χώρα. Για να μπούμε λίγα χρόνια μετά σε υποχρεώσεις μνημονίων και να μην ξέρουμε αν θα ορθοποδήσει η χώρα και πότε. Να πληρώνουμε χωρίς να βλέπουμε φως.
Πονάω ακόμη περισσότερο αυτή τη στιγμή που οι άνθρωποι πεθαίνουν χωρίς ΜΕΘ, χωρίς αντίστοιχες υποδομές υγείας και παιδείας. Κρίμα για την Ελλάδα κρίμα για το λαό μας που τ’ ανέχτηκε όλα αυτά.
Γιώργος Ιωακειμίδης
Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı