You Are Here: Home » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΚΟΣΜΙΚΑ » 21η Γιορτή βιβλίου στον Κορυδαλλό

21η Γιορτή βιβλίου στον Κορυδαλλό

21η Γιορτή βιβλίου στον Κορυδαλλό

Συνεχίζεται έως το Σάββατο 30 Ιουνίου η 21η Γιορτή Βιβλίου στον Κορυδαλλό με τη συυμμετοχή των βιβλιοπωλών της πόλης και παράλληλες εκδηλώσεις στην πλατεία Αγ. Γεωργίου. Την Τετάρτη 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση- αφιέρωμα στους Κορυδαλλιώτες με τη συμμετοχή 11 συγγραφέων και ποιητών: της Ευθυμίας Αθανασιάδου-Μαράκη, της Βάσιας Ακαρέπη, του Δημήτρη Γεωργά, της Μαριέλεν Θεοχάρη, του Γιώργου Καββαδία, του Ευάγγελου Λέλη, του Στέλιου Μπογιατζιδάκη, της Πένυ Παπαδάκη, του Θανάση Σάλτα, του Μπάμπη Σαραντίδη και του Γιώργο Τσακουρίδη.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης ευχαρίστησε για την παρουσία τους λογοτέχνες, υπογραμμίζοντας ότι η δημιουργικότητα τους δίνει το στίγμα της ζωντάνιας του Κορυδαλλού στον χώρο του πολιτισμού.

Υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή του Κορυδαλλού υπερασπίζεται το αγαθό του πολιτι-σμού και συμβάλει στην παραγωγή του, γι΄ αυτό ο Δήμος Κορυδαλλού παραμένει από τους ελάχιστους που έχει κρατήσει ανοιχτά όλα του τα τμήματα, τόσο στον τομέα της δημιουργίας όσο και της άθλησης. «Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και τις περικοπές στα οικονομικά της αυτοδιοίκησης, ακριβώς επειδή πιστεύουμε ότι δεν αποτελούν πολυτέλεια αλλά ουσιαστική διέξοδο για τους κατοίκους της πόλη, αντίδοτο στην κρίση και σημείο αναφοράς της τοπικής κοινωνίας».

Συνδέοντας το θέμα της ΕΡΤ με την αυτοδιοίκηση, ανέφερε ότι μεθοδεύεται το επόμενο πεδίο εφαρμογής «αιφνιδιαστικού λουκέτου» να είναι η αυτοδιοίκηση με απολύσεις εργαζομένων και κλείσιμο Νομικών Προσώπων. Κάλεσε δε τους πολίτες να επαγρυπνούν για να αντιμετωπίσουν από κοινού τέτοιες μεθοδεύσεις που θα στερήσουν από τις τοπικές κοινωνίες τις δράσεις που αποτελούν ανάχωμα και μοναδικό στήριγμα ανακούφισης από την κρίση.

Ακολούθησε συζήτηση με τους λογοτέχνες και το κοινό, την οποία συντόνισε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Γιώργος Μακρυνός.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı