You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Για 20 χρόνια η OIL ONE στη Δραπετσώνα – Το “άρθρο 70” επιμηκύνει τον χρόνο μετεγκατάστασης

Για 20 χρόνια η OIL ONE στη Δραπετσώνα – Το “άρθρο 70” επιμηκύνει τον χρόνο μετεγκατάστασης

Για 20 χρόνια η OIL ONE στη Δραπετσώνα – Το “άρθρο 70” επιμηκύνει τον χρόνο μετεγκατάστασης

Επέκταση του χρόνου μετεγκατάστασης της OIL ONE και του Τσιμεντάδικου από τη Δραπετσώνα, στα 20 χρόνια, προβλέπει ένα νέο άρθρο στα πλαίσια νομοθετικής πρωτοβουλίας. Η δημοτική αρχή ζητεί απόσυρση του άρθρου 70 απαιτώντας σαφές χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης της OIL ONE, του Τσιμεντάδικου και των δεξαμενών των ΕΛΠΕ.

“Αυτό απαιτεί το μέλλον της πόλης και οι δημότες της.Όποιος και όποια δεν είναι μαζί μας σε αυτόν τον κρίσιμο αγώνα θα είναι απέναντί μας” τονίζει ο Δήμαρχος σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο.

Επιστολή- παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά

 

Τον έντονο προβληματισμό του για άρθρα του νομοσχεδίου με τα «προαπαιτούμενα», που συζητείται στη Βουλή, εξέφρασε, με επιστολή του στους συναρμόδιους υπουργούς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι υπάρχουν, μεταξύ άλλων, άρθρα που τροποποιούν  δυσμενώς το θεσμικό πλαίσιο για την εγκατάσταση, λειτουργία, εκσυγχρονισμό και επέκταση των δραστηριοτήτων στην περιοχή του παραλιακού μετώπου.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις ρυθμίσεις του άρθρου 70 περί «Μετεγκατάστασης λόγω αλλαγών χρήσεων γης», το οποίο υπονομεύει   μεγάλες παρεμβάσεις και αναπλάσεις, όπως μεταξύ άλλων στα Λιπάσματα Δραπετσώνας κ.α., καθώς δίνει  το δικαίωμα σε παλιές και νέες επιχειρήσεις να παραμείνουν στην περιοχή για τα επόμενα 20 χρόνια- στην ουσία επ’ αόριστον- και να επεκταθούν εντός του χώρου τους!

«Η επίκληση ότι αυτές οι ρυθμίσεις συνιστούν μνημονιακές υποχρεώσεις, στις οποίες αυτονόητα προσχωρούμε, αποκρύπτει το γεγονός ότι αποτελεί πρακτική των ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων να διαμεσολαβούν τα αιτήματα και τις απαιτήσεις τους διαμέσου των «Θεσμών».

Η ρύθμιση αυτή υπονομεύει κάθε χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό , καταργεί, στη πράξη προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση της σημερινής Κυβέρνησης για τον καθορισμό της έκτασης ως χώρο ανάπλασης και ενισχύει ένα καθεστώς εξαιρέσεων και παρεκκλίσεων που τείνουν να γίνουν ο κανόνας όλων των «επενδύσεων»., αναφέρεται στην επιστολή.

«Η περιοχή, που το προηγούμενο διάστημα, δεν μπορούσε να αναπνεύσει από τις έντονες, οχληρές οσμές, με τη ρύθμιση αυτή καλείται να ζήσει για 20 και πλέον χρόνια με εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, τσιμεντάδικα, εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών κ.α», καταλήγει ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και ζητάει την άμεση απόσυρση του άρθρου 70 του νομοσχεδίου.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı