You Are Here: Home » ΑΡΘΡΑ - ΓΝΩΜΕΣ » Για μια νέα αρχή!

Για μια νέα αρχή!

Για μια νέα αρχή!

Όλα πλέον δείχνουν πως μπορούμε να νικήσουμε. Το δείχνει η δυσφορία ή και ο θυμός μιας μεγάλης πλειοψηφίας πολιτών, απέναντι στην κυβέρνηση. Το δείχνει η αδυναμία του Μητσοτάκη να παρουσιάσει αξιόπιστο θετικό αφήγημα για το μέλλον, όταν αποκρύπτει με όλους τους τρόπους τη βιωμένη από τους ανθρώπους καθημερινότητα και τον κάνει να επιστρέφει συνεχώς στο 2015 και στο 2019. Το δείχνει ακόμα η ανοιχτόκαρδη υποδοχή που συναντάμε. Αυτά και πολλά άλλα σημαντικά, δείχνουν όντως ότι μπορούμε να νικήσουμε.Οι δημοσκοπήσεις βέβαια επιμένουν. Ας επιμένουν. Αλλά αυτό όμως που όντως αληθώς καταγράφουν, είναι το υψηλό ποσοστό αναποφάσιστων. Τέτοιους, συναντάμε.

Μπροστά στην τελική φάση, λοιπόν, εκτιμώ ότι η πιο σημαντική υποχρέωσή μας, είναι να ενισχύσουμε την αξιοπιστία μας απέναντι στους πολίτες και να εγγυηθούμε την εφαρμογή του επεξεργασμένου προγράμματός μας.Εγγυόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε και θα καλύψουμε επείγουσες λαϊκές ανάγκες από την επόμενη κιόλας μέρα. Ότι θα βελτιώσουμε σημαντικά την αγοραστική δύναμη όσων έχουν πληγεί, με όλα τα μέτρα που έχουμε εξαγγείλει. Ότι θα προστατέψουμε την πρώτη κατοικία και άμεσα, θα σταματήσουμε τους πλειστηριασμούς μέχρι να ψηφιστεί ο νέος νόμος προστασίας. Ότι θα αποκαταστήσουμε επίσης δημοκρατικούς κανόνες, τόσο στη δημόσια όσο και στην καθημερινή ζωή.Το να εγγυάσαι αξιόπιστα την άμεση κάλυψη πρωταρχικών λαϊκών αναγκών σε τόσο δύσκολες συνθήκες, είναι αριστερή πολιτική και ανοίγει ορίζοντες.Η απλή αναλογική δεν είναι μόνο ένα δικαιότερο σύστημα ισοτιμίας της ψήφου.

Στις σημερινές κλονισμένες σχέσεις εκπροσώπησης ανάμεσα στους πολίτες και στα κόμματα, είναι όρος αδιαπραγμάτευτος, για την τόσο αναγκαία νέα πολιτική αλλαγή. Γιατί βάζει τέρμα στον δικομματισμό και αποτυπώνει όσο γίνεται καλύτερα, μία διευρυμένη κοινωνική στήριξη, που επίσης είναι όρος ύπαρξης για τη δημοκρατία.Μακάρι να τα αναλογιστούν όλα αυτά όσες και όσοι αναζητώντας πιο ριζοσπαστικές διεξόδους, κρατούν επιφυλάξεις. Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι σε αυτές τις εκλογές, η αριστερή ψήφος. Για μια νέα αρχή!…

Θοδωρής Δρίτσας, yποψήφιος βουλευτής στην Α’ Πειραιά & Νησιών με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Από την εφημερίδα “Η ΕΠΟΧΗ” του Σαββατοκύριακου 13-14/05/2023

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı