You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Για βαριά αμέλεια κατηγορούνται στελέχη του ΟΛΠ

Για βαριά αμέλεια κατηγορούνται στελέχη του ΟΛΠ

Για βαριά αμέλεια κατηγορούνται στελέχη του ΟΛΠ

Στον εισαγγελέα ο φάκελος για την υπερτιμολόγηση του ΣΕΜΠΟ στο Ικόνιο

Την επιβολή πειθαρχικών ποινών σε στελέχη του για βαριά αμέλεια καθώς και την αποστολή του φακέλου της πειθαρχικής έρευνας στον εισαγγελέα αποφάσισε το Δ.Σ. του ΟΛΠ για την υπόθεση με την υπερτιμολόγηση της κατασκευής του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στο Ικόνιο.

Ακόμα αποφάσισε την πρόσληψη με προσκλήσεις ενδιαφέροντος Συμβούλων Συντονισμού Έργων και Ποιοτικού Ελέγχου Έργων και τον οικονομικό επανέλεγχο όλων των Σποραδικών Έργων της τελευταίας δεκαετίας (2002-2012).

Η έρευνα και οι διαφορές που προέκυψαν κατά τη διαδικασία οριστικής παραλαβής του έργου αφορούσαν: (α) το έργο “Κατασκευή Προβλήτα I στο ΣΕΜΠΟ Ν. Ικονίου”, το οποίο προκηρύχθηκε το 2003, με σύμβαση που υπεγράφη το 2005 και επεραιώθη το 2009 και (β) το έργο “Προέκταση Προβλήτα I ΣΕΜΠΟ” το οποίο ανετέθη απευθείας λόγω ειδικής φύσης στον ίδιο ανάδοχο το 2008 και ολοκληρώθηκε το 2009.

Για τα έργα αυτά είχαν εκδοθεί 69 εντολές πληρωμής μεταξύ 2005-2009 από τις οποίες προέκυψαν λανθασμένοι συντελεστές αναθεώρησης μεγαλύτεροι των πραγματικών. Ήδη μετά την επιστροφή των χρημάτων, τις διοικητικές έρευνες και τον πειθαρχικό έλεγχο, το θέμα διοικητικά για τον ΟΛΠ έκλεισε, παραμένει όμως ποινικά ανοικτό μετά την παραπομπή στη Δικαιοσύνη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı