You Are Here: Home » ΑΡΘΡΑ - ΓΝΩΜΕΣ » Γειά σου Αντόνιο, μάγκα!

Γειά σου Αντόνιο, μάγκα!

Γειά σου  Αντόνιο, μάγκα!

Του Δημήτρη Καπράνου

“Πάντα μου άρεσε να βρίσκομαι σε ιστορικές ταινίες. Αλλά όταν οι Τούρκοι μου πρόσφεραν να παίξω τον ρόλο του Κemal Ataturk για πάρα πολλά…τρελά χρήματα, αρνήθηκα αμέσως. Αυτή ήταν η πιο αληθινή απόφαση στην ιστορία της καριέρας μου.”

Τάδε έφη Αντόνιο Μπαντέρας ο ηθοποιός που έχει “κάψει καρδιές”…Τί να σου κάνω, Αντόνιό μου; Εσύ είσαι Ισπανός. Αλλά παε ‘ότι η πατρίδα σου η Ισπανία τα έχει “τάτσι-μίτσι-κότσι” με την Τουρκία, εσύ έχεις πάρει χαμπάρι τί σημαίνει “Τουρκία” για την Ευρώπη και τον Πολιτισμό της. Και μπορεί ο αγράμματος Ταγίπ να λέει ότι οι Οθωμανοί έφτασαν ως την Γρανάδα, αλλά νομίζει ότι τρώμε κουτόχορτο και δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τους Σελτζούκους από τους Μαυριτανούς.

Αλλά, αγαπητέ Αντόνιο, θέλω να σου πω ότι εδώ, οι δικοί μας κυβερνήτες, έδωσαν το “ελευθέρας” σε ‘έναν Τούρκο, τσιράκι του Ταγίπ, που υποδύεται τον υφυπουργό Εξωτερικών και ήρθε κι αλώνιζε στην Θράκη και “έψηνε κατάσταση” με κάτι πρακτοράκια της μπούφλας, που έχουν στην τσέπη το ελληνικό-ευρωπαϊκό διαβατήριο και τα ευρώ, αλλά το παίζουν “Τούρκοι” και πάνε στην Πόλη και χαλάνε τα ευρώ τους στην “μαύρη” για να ψωνίσουνε ακόμα πιο φτηνά, τώρα που η “μητέρα Τουρκία” ετοιμάζεται να δει τα ραδίκια ανάποδα!

Παράλληλα, όμως, απολαμβάνουν και όλα τα προνόμια που τους παρέχει η αφελής δική μας πατρίδα και η εικονική “Ευρωπαϊκή Ένωση”…Μάλιστα! Ανοίξαμε την πόρτα στον Τούρκο υπουργό και μας ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο! Μέχρι και για “τουρκική μειονότητα” στην Θεσσαλονίκη μίλησε, ο αλητήριος! Αλλά γιατί να μην λέει ότι του γουστάρει; Ξεχάσαμε που βαφτίσαμε “σπίτι του Κεμάλ” ένα μακεδονίτικο κτίσμα που η σχέση του με τον Κεμάλ είναι “τάλε-κουάλε” με εκείνη του Φάντη με το ρετσινόλαδο; Αυτός φταίει ή οι επίσημοι σύμβουλοι-νενέκοι, οι οποίοι πληρώνονται από εμάς, τους Έλληνες, για να στελεχώνουν περίεργα και ύποπτα “θινκ τανκ”; Αυτός φταίει ή κάποιοι Έλληνες πολιτικοί, που τάσσονται υπέρ “των διαπραγματεύσεων” με τον σαχλαμαράκια σουλτάνο και τον ύποπτο περίγυρό του;

Τέλος πάντων, αγαπητέ μου Αντόνιο, σε ευχαριστούμε όλοι οι Έλληνες (δηλαδή, όχι όλοι ακριβώς, εξαιρούνται οι γνωστοί νενέκοι) για τη ρομπατσίνα που έριξες στους γενοκτόνους Τουρκαλάδες και αρνήθηκες να “τα πιάσεις” για να υποδυθείς έναν αιμοσταγή σφαγέα. Ας ελπίσουμε πως θα βρεθεί κάποιος Έλληνας “λεφτάς” να χρηματοδοτήσει μια ταινία, στην οποία θα υποδυθείς κάποιον δικό μας ήρωα.

Κι όπως ξέρεις, στην Ελλάδα, από ήρωες έχουμε περίσσευμα. Από σοβαρά κέντρα λήψης αποφάσεων έχουμε έλλειψη.

Από τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı