You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » “Ασκοπη η απολύμανση όταν δεν υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού”

“Ασκοπη η απολύμανση όταν δεν υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού”

“Ασκοπη η απολύμανση όταν δεν υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού”

Τα έγγραφα του ΕΟΔΥ, του Υπουργείου Παιδείας αλλά και της ΚΕΔΕ σχετικά με τον κορωνοϊό και τις προληπτικές απολυμάνσεις επικαλείται ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη απαντώντας στις πιέσεις που ασκούνται στους Δήμους για τη λήψη μέτρων. Ο κος Ιωακειμίδης αντιλαμβανόμενος την αγωνία των συνδημοτών του υπέβαλλε σχετικό ερώτημα στον ΕΟΔΥ σχετικά με την προληπτική απολύμανση των σχολείων του Δήμου.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, λοιπόν, που είναι ο πιστοποιημένος φορέας, εφόσον δεν έχει υπάρξει κάποιο κρούσμα, δε χρειάζεται απολύμανση των δημόσιων χώρων.
“Η απολύμανση δεν προστατεύει από μεταγενέστερη της απολύμανσης επιμόλυνση πράγμα που σημαίνει ότι κάθε απόγευμα θα πρέπει να κάνουμε απολύμανση και κάθε πρωί θα έχουμε πάλι τον κίνδυνο της μόλυνσης. Για πόσο καιρό μπορεί αυτό να συνεχιστεί;” τονίζει ο Δήμαρχος.

Ο κος Ιωακειμίδης υποστηρίζει ότι ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνιση επισημαίνοντας δε την τοξικότητα των χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση. “Ποιες είναι οι επιπτώσεις που μπορούν να έχουν στα παιδιά μας και στο περιβάλλον; Αλήθεια πόσοι από εμάς γνωρίζουν τον ορισμό της απολύμανσης;” και συνεχίζει:
“Η άσκοπη απολύμανση δεν είναι ωφέλιμη όταν δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα, διότι :
• Δεν εμποδίζει την αερογενή μεταφορά των μικροβίων.
• Δημιουργεί ανθεκτικά στελέχη μικροβίων
• Μεταλλάξεις μικροβίων.
Έχουμε ακούσει μήπως για την αντοχή των μικροοργανισμών στα απολυμαντικά;
Με τις άσκοπες προληπτικές απολυμάνσεις βοηθάμε με τον τρόπο μας στο να δημιουργούμε πιο ανθεκτικά μικρόβια (μεταλλαγμένα στελέχη)”.

Ο κος Ιωακειμίδης συστήνει στους γονείς ψυχραιμία και να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ καθώς και του Υπουργείου Παιδείας όπου ρητά αναφέρεται ότι δεν συστήνονται «προληπτικές» απολυμάνσεις, διότι δεν έχουν να συνεισφέρουν σε τίποτα.
“Το εύκολο δεν είναι πάντα ο συντομότερος δρόμος για την αλήθεια και ο λαϊκισμός και οι άστοχες κινήσεις εντυπωσιασμού κάνουν πάντα κακό. Μόνο η σωστή διαπαιδαγώγηση των πολιτών μας σώζει.
Ακολουθήσαμε και θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε πιστά κάθε εντολή του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Στα πλαίσια αυτά, μόνο αν υπάρχουν περιπτώσεις σχολείων με υποψίες μόλυνσης, θα γίνουν απολυμάνσεις” καταλήγει ο Δήμαρχος.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı