You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Απειλή για τη δημόσια υγεία αρτοποιείο στο Κερατσίνι

Απειλή για τη δημόσια υγεία αρτοποιείο στο Κερατσίνι

Απειλή για τη δημόσια υγεία αρτοποιείο στο Κερατσίνι

Στ. Χρήστου: Με τη σημερινή απόφασή μας στέλνουμε ένα αυστηρό μήνυμα σε όσους θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των συμπολιτών μαςΣτην προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας αρτοποιείου στο Κερατσίνι, το οποίο μετά από έλεγχο των εποπτών δημόσιας υγείας βρέθηκε να λειτουργεί υπό απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες, προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Το αρτοποιείο αποτελεί, σύμφωνα με την έκθεση των ελεγκτών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, απειλή για τη δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα οι ελεγκτές της Περιφερειακή Ενότητας Πειραιά διαπίστωσαν ότι το δάπεδο, η οροφή και οι τοίχοι ήταν ρυπαρά με φθορές, είχε αναπτυχθεί ευρωτίαση (μούχλα) σε πολλά σημεία του παρασκευαστηρίου, του αποθηκευτικού χώρου και του απαγωγικού συστήματος και στο εξωτερικό περιβάλλον (ακάλυπτος) υπήρχε πλήθος ακάθαρτων, άχρηστων αντικειμένων που συνιστούσαν ρυπαρότητα από την πολυκαιρία της εγκατάλειψης.

Επίσης, ο εξοπλισμός της επιχείρησης ήταν ακατάλληλος από πλευράς συντήρησης και υγιεινής. Στους ελεγκτές δεν επεδείχθησαν οι προβλεπόμενοι φάκελοι καθαρισμού και απολύμανσης, καταπολέμησης τρωκτικών και εντόμων.

Η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά διαβιβάστηκε στο αρμόδιο Α.Τ. Δραπετσώνας για την εκτέλεσή της. Σημειώνεται ότι αναστολή της απόφασης σφράγισης γίνεται μόνο αν από πλήρως αιτιολογημένη γνωμοδότηση της αρμόδιας Διεύθυνσης της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά προκύψει ότι έγιναν βελτιωτικές εργασίες για τη λειτουργία της επιχείρησης και κατά συνέπεια εκλείψει η απειλή για τη Δημόσια Υγεία.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου τόνισε: «Οι ελεγκτικές μας υπηρεσίες συνεχίζουν καθημερινά τις προσπάθειες για την προστασία της δημόσιας υγείας με εντατικούς ελέγχους σε όλη την περιοχή αρμοδιότητάς μας. Με τη σημερινή απόφασή μας στέλνουμε ένα αυστηρό μήνυμα σε όσους επιμένουν να καταστρατηγούν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των συμπολιτών μας».

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı