You Are Here: Home » ΝΑΥΤΙΛΙΑ » Απάντηση του ΟΛΠ στο δημοσίευμα περί συγκάλυψης σκανδάλων

Απάντηση του ΟΛΠ στο δημοσίευμα περί συγκάλυψης σκανδάλων

Απάντηση του ΟΛΠ στο δημοσίευμα περί συγκάλυψης σκανδάλων

«Όχι μόνο δεν συγκαλύψαμε, αλλά προστατεύσαμε τα συμφέροντα του Οργανισμού»

Επιστολή με την οποία απαντά στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» το οποίο κάνει λόγο για συγκάλυψη σκανδάλων απέστειλε η Διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε. Η εφημερίδα αναφέρεται στη γνωστή υπόθεση που αφορά στην υπερκοστολόγηση του έργου κατασκευής του προβλήτα και την οικονομική επιβάρυνση του Οργανισμού κατά 7 εκατ. ευρώ περίπου πλέον τόκων και ΦΠΑ.

Στην επιστολή αναφέρει ότι «το δισέλιδο δημοσίευμά σας με τίτλο “Συγκάλυψη σκανδάλων καταγγέλλονται στον ΟΛΠ” αποτελεί πλήρη διαστρέβλωση της αλήθειας και των ενεργειών της Διοίκησης του ΟΛΠ Α.Ε.

Η Διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε. όχι μόνο δε συγκάλυψε την υπόθεση αυτή, αλλά αφού άμεσα τη διερεύνησε την απέστειλε στην Εισαγγελία.

Η υπόθεση αυτή, η οποία αφορά έργο, το οποίο ανατέθηκε το 2005 και ολοκληρώθηκε το 2009, ήρθε στην επιφάνεια κατά τη διαδικασία οριστικής παραλαβής του έργου τον Φεβρουάριο 2012 και διερευνήθηκε άμεσα από τη Δ/νση Επιθεώρησης, ανεξάρτητους εκτιμητές, διεξήχθη Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) από Γενικό Διευθυντή, υποχρεώθηκε η κατασκευάστρια εταιρία να συνομολογήσει την επιστροφή των διαφορών εντόκως και με Φ.Π.Α. (όχι συμβιβασμό) και τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού επέβαλε στα εμπλεκόμενα στελέχη τις προβλεπόμενες από τον Κανονισμό ποινές. Σημειωτέον ότι το έργο δεν έχει ακόμα παραληφθεί.

Επομένως η Διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε. όχι μόνο δε συγκάλυψε, αλλά ενήργησε άμεσα προστατεύοντας τα οικονομικά συμφέροντα του ΟΛΠ ΑΕ.

Όλα τα λοιπά τα οποία καταγράφονται στην εφημερίδα σας, αποτελούν μονομερή και στρεβλή αποτύπωση απόψεων εμπλεκομένων, οι οποίοι ήδη ελέγχονται και για άλλες παράνομες ενέργειες. Σε κάθε περίπτωση, με πλήρη διαφάνεια, τα θέματα αυτά με πρωτοβουλία του Οργανισμού διερευνώνται από την Δικαιοσύνη”.

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı