You Are Here: Home » ΒΟΥΛΗ-ΚΟΜΜΑΤΑ » “Αν δεν μπορείτε, παραιτηθείτε!”

“Αν δεν μπορείτε, παραιτηθείτε!”

“Αν δεν μπορείτε, παραιτηθείτε!”

Δήλωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Τζ. Βαμβακά για το πολυνομοσχέδιο

Σε δήλωσή της σχετικά με το πολυνομοσχέδιο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τζένη Βαμβακά τόνισε τα εξής:

“Κατέθεσαν άλλο ένα νέο μνημόνιο ονομάζοντας το πολυνομοσχέδιο. Ειδικά σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά μετατρέπουν την Ελλάδα σε «εργασιακό Μεσαίωνα».

Κυβέρνηση και τρόικα προωθούν τον πιο ακραίο, επιθετικό, αναχρονιστικό νεοφιλελευθερισμό στη Διοίκηση και τις εργασιακές σχέσεις. Η χώρα μας ακρωτηριάζεται με την κατάργηση των βασικών κοινωνικών υποδομών και την παράδοση πολλών κρίσιμων κρατικών λειτουργιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Αυτό δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της ανθρωπότητας.

-Επιβάλλει το σύστημα του καθαρού κατώτατου μισθού χωρίς προσαυξήσεις και επιδόματα λόγω σπουδών, οικογένειας, προϋπηρεσίας κ.ά.

-Καταργεί την παραδοσιακή διμερή εργασιακή σχέση (εργοδότης-εργαζόμενος) και τη μετατρέπει σε τριμερή (εργοδότης-Εταιρία Ενοικίασης (ΕΠΑ)-εργαζόμενος), στα πλαίσια της οποίας ο εργαζόμενος ουδέποτε θα δημιουργεί δικαιώματα. Δηλαδή μια νέα κατηγορία υπαλλήλων περιορισμένων δικαιωμάτων, τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους.

-Μειώνει στο μισό τις επικουρικές συντάξεις προαναγγέλλοντας την κατάργησή τους και εφαρμόζοντας τη «ρήτρα θανάτου» (άρθρο 42 ν.4052/2012*) και άλλες απάνθρωπες αρχές για σύγχρονο ευρωπαϊκό σύστημα συντάξεων.

-Καταργεί ασφαλιστικές εισφορές στα πλαίσια της εξίσωσης μισθών και εισφορών με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία (ν. 4046/2012, σελ. 713) στερώντας πολύτιμους κοινωνικούς πόρους από τα Ταμεία σε μία περίοδο προϊούσας κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος με επιλογή δανειστών και κυβέρνησης.

-Καταργεί επιδόματα δεκαετιών (γάμου, τέκνων, μητρότητας, στράτευσης κατάρτισης κ.ά.) που στήριζαν οικονομικά τα μέλη των πιο φτωχών οικογενειών».

Αλλάζει πλήρως το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, αλλά και το καθεστώς πώλησης των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ). Η έκθεση του ΟΟΣΑ, πλήρως εναρμονισμένη με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και πιστή στο δόγμα του ελεύθερου ανταγωνισμού σε όλους τους τομείς, έρχεται να εφαρμοστεί κατά γράμμα από τους κ.κ Χατζηδάκη και Γεωργιάδη. Σε όσες χώρες όμως εφαρμόστηκε η πλήρης απελευθέρωση του φαρμάκου τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά τόσο για τους επιστήμονες φαρμακοποιούς, πόσο μάλλον για τους ασθενείς.

Το γάλα θα διακρίνεται πλέον σε “παστεριωμένο γάλα” και σε “γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας”. Στη συσκευασία κάθε προϊόντος, θα πρέπει να αναγράφονται: η ημερομηνία παστερίωσης, η ημερομηνία λήξης καθώς και η διάρκεια “ζωής” ενώ θεσπίζεται και το γάλα ημέρας-που συσκευάζεται σε διάστημα 24 ωρών-και η διάρκεια συντήρησής του δεν υπερβαίνει τις δύο ημέρες από την ημερομηνία παστερίωσης. Και πιστεύετε ότι οι καταναλωτές ειδικά της τρίτης ηλικίας θα μπορούν να μπαίνουν στην διαδικασία να τα ψάχνουν όλα αυτά στα ράφια;

Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε και το αποτέλεσμα είναι η χώρα να συνεχίζει να βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης, να βρίσκεται δέσμια σε ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής με ασφυξία. Όλα αυτά πρέπει να ανατραπούν.

Απελευθερώνει τις τιμές των βιβλίων και καταργεί την ενιαία τιμή. Εξαίρεση αποτελούν τα λογοτεχνικά βιβλία, για τα οποία διατηρείται η ενιαία τιμή μόνο για την πρώτη έκδοση όμως και με ανώτατο χρονικό όριο τα δύο χρόνια.

Επομένως: για όλες τις άλλες κατηγορίες βιβλίων, αλλά και για τις επόμενες εκδόσεις των λογοτεχνικών, οι τιμές απελευθερώνονται.

Το πολυνομοσχέδιο έρχεται να δώσει τελειωτικό πλήγμα και στις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Η συγκυβέρνηση των προθύμων, των εργοδοτών και των ολίγων περνά μέσα στο πολυνομοσχέδιο τροπολογία που προβλέπει την κατάργηση των άρθρων 30 και 33 του νόμου 682/1977 “περί Ιδιωτικών Σχολείων Γενικής Εκπαιδεύσεως και Σχολικών Οικοτροφείων» καθώς και η παράγραφος 1 του άρθρου 11 του ν.1351/1983 «Εισαγωγή Σπουδαστών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις”

Καταργούνται όλες οι προστατευτικές διατάξεις που αφορούσαν στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε ιδιωτικά σχολεία.

Οι διάλυση των εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, βορά στους κολλεγιάρχες, και δωράκι στους “κολλητούς” προκαλεί έντονη αντίδραση γιατί η κατάργηση των παραγράφων αυτών και οι αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο σηματοδοτούν:

Άρση της εποπτείας της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας και υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Εργασίας.

Μαζικές και ελεύθερες απολύσεις χωρίς έλεγχο από τα υπηρεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ/ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ) με μόνο όριο το μηνιαίο ποσοστό που προβλέπεται από την εργατική νομοθεσία για τις επιχειρήσεις. Οι απολύσεις πλέον θα μπορούν να γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οποτεδήποτε!

Υπολογίζεται ότι, αν ισχύσει η εκτρωματική αυτή ρύθμιση, ένα ιδιωτικό σχολείο θα μπορέσει να αντικαταστήσει πλήρως το προσωπικό του μέσα σε λιγότερο από 1,5 χρόνο.

Πλέον σε περίπτωση μηδενισμού των ωρών για κάποια ειδικότητα εκπαιδευτικού δεν θα απολύεται ο νεότερος στην εκπαίδευση, όπως προβλεπόταν, αλλά όποιος έχει στοχοποιηθεί από τον ιδιοκτήτη (συνήθως ο ακριβότερος ή ο πιο «ενοχλητικός»). Ελαχιστοποίηση του ποσού της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης.

Σε κάποιο κανάλι παραπληροφόρησης δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης ότι: «Το κείμενο του πολυνομοσχεδίου, όπως έχει διαμορφωθεί, θα γίνει αποδεκτό από την τρόικα. Αν αρχίσουμε όμως να το ξηλώνουμε θα υπάρξουν προβλήματα» υποστηρίζοντας παράλληλα ότι τα μέτρα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ «ήταν μνημονιακή υποχρέωση» πριν αναλάβει εκείνος το υπουργείο.

Πιστεύω κ. Χατζηδάκη αλλά και όλοι εσείς της Συγκυβέρνησης ότι πρέπει να ξηλώσετε ολόκληρο αυτό το νέο «Μνημόνιο» και να το πετάξετε, και όχι να πετάτε στον κάλαθο των αχρήστων την διαβίωση και την αξιοπρέπεια των πολιτών αυτής της χώρας. Αν δεν μπορείτε…. Να Παραιτηθείτε!!!”.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı