You Are Here: Home » ΝΑΥΤΙΛΙΑ » Αντίθετη και η ΠΝΟ στην κατάργηση του ΓΕΝΕ

Αντίθετη και η ΠΝΟ στην κατάργηση του ΓΕΝΕ

Αντίθετη και η ΠΝΟ στην κατάργηση του ΓΕΝΕ

Κάθετα αντίθετη με οποιαδήποτε απόπειρα κατάργησης του Γραφείου Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας και την υπαγωγή του στον ΟΑΕΔ, δηλώνει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Γραφείου και την χωρίς άλλη καθυστέρηση ίδρυση Ειδικού Ταμείου Ανεργίας Ναυτεργατών.

Σε ό,τι αφορά το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο υποστηρίζει ότι απαιτείται η αυτοτελής διατήρησή του και η άμεση επιχορήγησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να πάψουν επί τέλους οι απανωτές περικοπές κυρίων και επικουρικών συντάξεων. Επίσης, «η επιδείνωση του επιπέδου της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ναυτεργατών και των οικογενειών τους και η επαπειλούμενη ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ από τον Οίκο Ναύτου όπου σήμερα καλύπτονται, τους έχει οδηγήσει κυριολεκτικά σε απόγνωση».

Η ΠΝΟ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν είναι δυνατόν να παρακολουθεί ως θεατής το πετσόκομμα των κατακτήσεων των Ελλήνων ναυτεργατών, εν ενεργεία και συνταξιούχων, για τις οποίες χρειάστηκαν σκληροί αγώνες και θυσίες πολλών δεκαετιών και απαιτεί από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να αναζητήσει άμεσα άλλες λύσεις για την έξοδο από την οικονομική συμφορά στην οποίαν έχει περιέλθει η Ελλάδα.

Επί πλέον δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει, με όλα τα μέσα που διαθέτει, την επαγγελματική εξαφάνιση ενός κλάδου, που έχει εισφέρει κατά παγκόσμια αναγνώριση το πολύτιμο ναυτιλιακό συνάλλαγμά του και θα αναλάβει πρωτοβουλίες συνδικαλιστικής δράσης και παρεμβάσεων, ώστε να αποτρέψει το συνεχιζόμενο κατρακύλισμα της πατρίδας και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων ναυτεργατών και των οικογενειών τους.

 

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı