You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » “Ανεύθυνη και επικίνδυνη η αντιπολιτευτική εκμετάλλευση των μεταναστευτικών ροών”

“Ανεύθυνη και επικίνδυνη η αντιπολιτευτική εκμετάλλευση των μεταναστευτικών ροών”

“Ανεύθυνη και επικίνδυνη η αντιπολιτευτική εκμετάλλευση των μεταναστευτικών ροών”

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας σχετικά με τις δηλώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την εισροή παράνομων μεταναστών γίνεται λόγος για αντιπολιτευτική εκμετάλλευση του προβλήματος. Ειδικότερα, αναφέρονται τα εξής: 

Η επιχείρηση αντιπολιτευτικής εκμετάλλευσης του προβλήματος των αυξημένων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη. Καμία Κυβέρνηση ως τώρα, δε συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα του προβλήματος, όσο η δική μας.

Αυτό αποδεικνύεται, τόσο από το γεγονός ότι ιδρύθηκε ειδικό Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όσο και από το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή, όλα τα συναρμόδια Υπουργεία προχώρησαν σε συντονισμένες ενέργειες, που στοχεύουν στη συγκρότηση ενιαίου εθνικού σχεδιασμού.

Είναι απολύτως αναληθής και ανακριβής ο ισχυρισμός, ότι η αύξηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών οφείλεται στη δήθεν υλοποίηση της πολιτικής των «ανοικτών συνόρων».

Σύμφωνα με έκθεση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής «.το 2014 ακολούθησε η κορύφωση των μεταναστευτικών ροών σε ολόκληρο το Ανατολικό Αιγαίο σε ποσοστό 285% σε σχέση με το 2013.».

Το γεγονός αυτό μας έχει θέσει σε επιφυλακή, γιατί γνωρίζουμε καλά ότι υπάρχουν αιτίες που οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη ένταση του φαινομένου, σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν οφείλεται στην Κυβερνητική Πολιτική. Σε ότι αφορά δε το δικό μας Υπουργείο και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που επιχειρούν υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες στο Ανατολικό Αιγαίο και τα νησιωτικά Λιμεναρχεία, εφαρμόζεται κατά γράμμα η λεπτομερής εγκύκλιος που έχει τεθεί σε ισχύ από τις 08-08-2013.

Το Υπουργείο και το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε διαρκή συνεργασία προωθούν σχέδια και παρεμβάσεις βελτίωσης και αναβάθμισης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων.

Καλούμε όλους να σταματήσουν να παίζουν με τη φωτιά.

Αυτή η Κυβέρνηση ήρθε για να μείνει και να λύσει προβλήματα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια και παρέμειναν άλυτα.

Το προσφυγικό ζήτημα είναι αδιαχώριστα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κοινωνικής συνοχής, πολιτισμού, αλλά και εσωτερικής και εθνικής ασφάλειας. Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος είναι ταγμένα στο μεγάλο έργο να υπηρετούν όλες αυτές τις αξίες και αυτό κάνουν με επαγγελματισμό και ευθύνη.

Ας τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους”.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı