You Are Here: Home » ΒΟΥΛΗ-ΚΟΜΜΑΤΑ » Ανενημέρωτος ο Κώστας Κατσαφάδος;

Ανενημέρωτος ο Κώστας Κατσαφάδος;

Ανενημέρωτος ο Κώστας Κατσαφάδος;

Μάλλον ανενημέρωτος πιάστηκε με την τελευταία ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ΄στην Α΄ Πειραιά Κώστας Κατσαφάδος. Λειτουργώντας προφανώς με παρορμητισμό, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την απαγόρευση από το Δασαρχείο Πειραιά για 10 χρόνια της συλλογής δασικών χόρτων από τις δασικές εκτάσεις της περιοχής αρμοδιότητάς του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση απαγορεύεται η υλοτομία, κλάδευση ή εκρίζωση κάθε δασικού δέντρου, θάμνου, φρύγανου και χόρτου για λόγους προστατευτικούς, δασοπονικούς, τουριστικούς και γενικά για λόγους κοινής ωφέλειας.

Ο βουλευτής υποστηρίζει ότι, πλήττεται έτσι καίρια η γεωργική εκμετάλλευση και απαγορεύεται η γεωργική καλλιέργεια. Η απαγόρευση, ωστόσο, δεν αφορά γεωργικές εκτάσεις αλλά δασικές όπου καθείς, λες και επρόκειτο για ιδιοκτησία του, έκοβε δέντρα, κλαριά και μάζευε τα χορταράκια του για το μεσημεριανό τραπέζι ή τα αρωματικά φυτά για την κουζίνα του. Kάποια είδη της χλωρίδας τείνουν να εξαφανιστούν λόγω της ανθρώπινης αμετροέπειας.

Επομένως, η απόφαση του Δασαρχείου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Μάλλον, παρασύρθηκε ο Πειραιώτης βουλευτής από κάποιους που θεωρούν ότι τα δάση τους ανήκουν.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı