You Are Here: Home » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΚΟΣΜΙΚΑ » “Αναφορά στον Γκρέκο”

“Αναφορά στον Γκρέκο”

“Αναφορά στον Γκρέκο”

Μεγάλης αποδοχής έτυχε το Θεατρικό δρώμενο «Αναφορά στον Γκρέκο» από τον Όμιλο για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων, πριν από λίγες ημέρες, μεταφέροντας το φιλοθεάμον κοινό στην μαγεία της λιτής αλλά σοφής πένας του μεγάλου Έλληνα δημιουργού Νίκου Καζαντζάκη.

Η ατμοσφαιρική αφήγηση της «Αναφοράς στον Γκρέκο» υπό την Σκηνοθετική καθοδήγηση του κ. Μενέλαου Β. Τζαβέλλα από την αγαπημένη και πολυτάλαντη κα Μαριάννα Τόλη με την πλαισίωση ανερχόμενων Ηθοποιών και κρητικών μελωδιών (κα Στέλλα Μουκαζή, κ. Ηλίας Παρασκευόπουλος, ο κ. Γιάννης Τσιώμου, κα Όλγα Στεφου και ο κ. Γιάννης Κωσταράς) έδωσε την σειρά της σε πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τραγούδια μεγάλων Ελλήνων Συνθετών, από τους κα Νάσια Κονιτοπούλου, κα Νατάσα Τόδωρη, κ. Καρακαλπάκη, κ. Διονύση Αποστολόπουλο – Πιανίστας: κ. Αλέξανδρος Μακρής, Παραδοσιακή Μουσική κ. Μιχάλης Γαμπιεράκης. Την σκυτάλη έλαβε χορευτικό πρόγραμμα από τον Χορευτικό Όμιλο παραδοσιακών κρητικών χορών «Δικταίοι – Καστρινοί» – ΕΛ.ΠΑ.ΧΟ. (Χοροδιδάσκαλος κ. Γιώργος Φραγκάκης) όπου και δόθηκε στους παρευρισκόμενους η ευκαιρία να απολαύσουν την κρητική χορευτική παράδοση με ζωντανή μουσική.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA), Υπεύθυνος για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης τιμώντας με αναμνηστικές πλακέτες τους συντελεστές του μοναδικού Θεατρικού δρώμενου και του μουσικοχορευτικού μέρους της Εκδήλωσης τόνισε σε δήλωσή του: «Ο πολυταξιδεμένος Νίκος Καζαντζάκης δεν θα πάψει να ζει μέσα από τα έργα του και πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την απόδοση αυτών από Καλλιτέχνες όπως η κα Μαριάννα Τόλη. Είμαστε υπερήφανοι που στηρίζουμε δημιουργούς που δεν λησμονούν την παράδοση προωθώντας το μήνυμα της αξίας της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Να ζήσει η λεβεντογέννα Κρήτη!»

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı