You Are Here: Home » ΑΡΘΡΑ - ΓΝΩΜΕΣ » Αναστολή ελευθερίας ή αναστολή ζωής; Τροφή για σκέψη

Αναστολή ελευθερίας ή αναστολή ζωής; Τροφή για σκέψη

Αναστολή ελευθερίας ή αναστολή ζωής; Τροφή για σκέψη

Η αλήθεια είναι ότι διανύουμε μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα μας εποχή….την εποχή των αναστολών. Είναι η προσωποποίηση της κατάστασης που πολλοί ακούγαμε αλλά δε βιώναμε, ότι δηλαδή, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Έτσι λοιπόν, μιλάμε για αναστολή εργασίας, αναστολή διασκέδασης, αναστολή άθλησης, αναστολή καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, Αναστολή ελεύθερου χρόνου, αναστολή προγράμματος, αναστολή χαράς, αναστολή ζω΄ής.

Γράφει η ψυχολόγος, Ιωάννα Προσμίτη –

Εκεί λοιπόν, που τίποτα δεν θεωρείται μόνιμο και σταθερό και όλα ανατρέπονται, είναι δύσκολο να μείνουμε στο κέντρο μας χωρίς να είμαστε μετέωροι προς τη μια κατεύθυνση ή την άλλη. Καθώς όμως, όλα αλλάζουν, είναι ακόμη μεγαλύτερη η ανάγκη να μείνουμε κεντραρισμένοι και γειωμένοι.
Και ενώ όλοι θέλουμε να χτίσουμε τη ζωή μας εξασφαλίζοντας ποιότητα και ελευθερία κινήσεων, όλα περιορίζονται και γίνονται όλο και πιο δυσκίνητα με αποτέλεσμα να συνειδητοποιούμε πόσο κατευθυνόμενη είναι η καθημερινότητά μας.
Τελικά, είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε ή υπόδουλοι μιας πραγματικότητας που μας έχουν επιβάλλει να ζούμε; Είμαστε ικανοί να υπερασπίσουμε τις απόψεις μας υψώνοντας το ανάστημά μας ή είμαστε θύματα του ίδιου μας του φόβου; Είναι ο φόβος ανασταλτικός παράγοντας της ζωής; Φόβος ανεργίας, φόβος φτώχειας, φόβος αρρώστιας, φόβος θανάτου, φόβος ενοχής, φόβος ελευθερίας, φόβος αναπνοής, φόβος αγκαλιάς, φόβος ζωής. Γιατί όταν φοβάσαι, δε ζεις. Είσαι έρμαιο του φόβου που πολλές φορές γίνεται θυμός η και απόγνωση και όχι της αγάπης, της ενότητας και της ανθρωπιάς που είναι η αληθινή μας φύση;
Είναι ο φόβος τόσο μεγάλος που ανατρέπει ακόμα και τον έρωτα που είναι η κινητήριος δύναμη για ζωή; Είναι ελεύθερος ένας φοβισμένος άνθρωπος ή δεν έχει βιώσει και φανταστεί πότε κάποιο άλλο είδος ελευθερίας; Κατά πόσο ο φόβος επισκιάζει την αλήθεια μας; Μήπως το να τον αφήνουμε να μας ελέγχει, αλλοιώνει την προσωπικότητά μας;
Ας αποτινάξουμε λοιπόν, τον φόβο πιστεύοντας στις ικανότητές μας και στην αλήθεια μας προσφέροντας τον καλύτερό μας εαυτό στο Γενικό Καλό. Γιατί όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με χαμόγελο και αισιοδοξία.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı