You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Αμεσα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τη ρύπανση που πνίγει την Αττική ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά

Αμεσα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τη ρύπανση που πνίγει την Αττική ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά

Αμεσα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τη ρύπανση που πνίγει την Αττική ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά

Την άμεση λήψη μέτρων προληπτικών, ενημέρωσης και αντιμετώπισης σχετικά με τη ρύπανση που προκαλεί η καύση ξύλων, η λεγόμενη αιθαλομίχλη, από τα ελληνικά νοικοκυριά ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Ειδικότερα ζητά:

– Ανακοινώσεις από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος όλων των πραγματικών τιμών των μετρήσεων, οι οποίες θα πρέπει να γίνονται σε όλη την επικράτεια και όχι μόνο στην Αττική, διότι ο πληθυσμός είναι μετακινούμενος. Να γνωστοποιηθεί ο αριθμός των μετρητών ρύπανσης, όπως επίσης και αυτών που δεν λειτουργούν λόγω τεχνικών ή άλλων προβλημάτων, καθώς και οι τοποθεσίες που ευρίσκονται.

– Ουσιαστική συνεργασία του Υπουργείου Υγείας -ως καθ΄ ύλην αρμόδιο- με τους θεσμικούς ιατρικούς φορείς, Ιατρικούς Συλλόγους – Πνευμονολογικά Τμήματα Πανεπιστημιακών Σχολών – ΕΟΠΥΥ – ΚΕΕΛΠΝΟ -Υγειονομικές Περιφέρειες και λήψη μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Να κάνει δε γνωστοποιήσεις δι΄ ανακοινώσεων-ενημερώσεων για τους κινδύνους που προέρχονται από τη ρύπανση, λόγω των χρησιμοποιούμενων υλικών καύσης, μετά την υψηλή οικονομική επιβάρυνση του πετρελαίου θέρμανσης και του φυσικού αερίου.

– Άμεση θέσπιση μέτρων μείωσης της τιμής του πετρελαίου από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας για ένα διάστημα 2-3 μηνών τουλάχιστον, χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς ελέγχων των ΔΟΥ, των Τελωνειακών αρχών, της Ένωσης Διαχείρισης Πετρελαιοειδών (ώστε να μην χρησιμοποιηθεί το πετρέλαιο θέρμανσης ως πετρέλαιο κίνησης), όπως γίνεται και με το πετρέλαιο για χρήση στη ναυτιλία, ώστε να διασφαλιστεί φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης για τους πολίτες.

Η Υγεία των Πολιτών είναι πολύτιμη ! Η δαπάνη για την αποκατάστασή της μεγάλη ! Η ευαισθησία του Κράτους προς τον Πολίτη, που είναι σε οικονομική αδυναμία για να ξεπεράσει τις καιρικές συνθήκες, πρέπει να είναι δεδομένη και να αποδεικνύεται.

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı