You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » ΑΙΓΙΝΑ: Ρημάζει η Camera Obscura

ΑΙΓΙΝΑ: Ρημάζει η Camera Obscura

ΑΙΓΙΝΑ: Ρημάζει η Camera Obscura

Από την εγκατάλειψη και την αδιαφορία του Υπ. Εθνικής Αμυνας –


Μνημειώδης η αδιαφορία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης για την Camera Obscura στη θέση Οχυρό (ιδιοκτησίας Πολεμικού Ναυτικού) στην Πέρδικα της Αίγινας. Τη μοναδική στον κόσμο με 360 μοίρες θέαση. Το κυλινδρικό κτίσμα του σκοτεινού θαλάμου που δημιουργήθηκε το 2003 από τον Μιχάλη Γαβρήλο και τους φιλέλληνες Gustav Deutsch και Franz Berzl στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού προγράμματος Light/Image/ Reality- The Aegina Academy 2003, ρημάζει κυριολεκτικά, καθώς ουδείς – πλην των αγνών φίλων της – κόπτεται για τη συντήρηση και λειτουργία της. Η πόρτα έχει καταρρεύσει προ πολλού με αποτέλεσμα ο χώρος να μην είναι επισκέψιμος από τους τουρίστες αλλά και όλους εκείνους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να μεταβούν στην περιοχή και να παρατηρήσουν το μοναδικό φαινόμενο. Ενάμιση χρόνο μετά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Πάνου Καμμένου ότι αναλαμβάνει προσωπικά τη διάσωση-συντήρηση και αξιοποίησή της αναγνωρίζοντας τη μοναδικότητα και πολιτιστική της αξίας, ουδεμία παρέμβαση έγινε για τις απαραίτητες επισκευές.
Επικεφαλής της προσπάθειας, η πρώην εκπαιδευτικός και επιχειρηματίας στην Πέρδικα, Δήμητρα Καρακωστή η οποία θυσιάζει ακόμα και τις προσωπικές της στιγμές για να επικοινωνήσει το πρόβλημα της εγκατάλειψης της Camera Obscura που ως πολιτιστικός θησαυρός θα αποτελούσε πόλο έλξης πλήθους επισκεπτών. «Δυστυχώς» τονίζει, «αναγκαζόμαστε να ζητούμε να αναβάλλουν προς το παρόν, τις επισκέψεις τους, είτε μέλη της παγκόσμιας Ενωσης Camera Obscura, είτε σχολεία και καθηγητές που θέλουν επίσης, να την εντάξουν στην εκπαιδευτική τους εκδρομή».
Οι φίλοι της Camera Obscura προσφέρθηκαν μάλιστα να αναλάβουν πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για την επισκευή της αλλά φωνή βοώντος εν τη… ερήμω.
Κατά την τηλεφωνική μας επικοινωνία ο Σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, επικεφαλής Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων Γιώργος Ζησιμάτος, δεν είχε και πολλά να μας πει αφού διαφάνηκε ότι ενώ ενημέρωσε σχετικώς την προηγούμενη ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού η υπόθεση μπήκε στο συρτάρι και ξεχάστηκε χωρίς να υπάρξει ανακίνηση του ζητήματος από τον ίδιο. Με την αλλαγή δε αρχηγού, απαιτείται, από ότι μας είπε, εκ νέου γραπτή ενημέρωση από τους ευαισθητοποιημένους Αιγινήτες προς το Πολεμικό Ναυτικό καθώς τον ίδιο… απασχολεί η συνολική αξιοποίηση της περιοχής. Σημειώνεται ότι ο κος Ζησιμάτος πολιτεύεται με τους ΑΝΕΛ στην πρώτη εκλογική περιφέρεια του Πειραιά όπου ανήκει και η Αίγινα.

(Φωτογραφία από την ιστοσελίδα των Φίλων της Αίγινας)

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı