You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » ΑΙΓΙΝΑ: Οι Ιχθυοκαλλιέργειες τινάζουν στον αέρα τα σχέδια για τον Βιολογικό

ΑΙΓΙΝΑ: Οι Ιχθυοκαλλιέργειες τινάζουν στον αέρα τα σχέδια για τον Βιολογικό

ΑΙΓΙΝΑ: Οι Ιχθυοκαλλιέργειες τινάζουν στον αέρα τα σχέδια για τον Βιολογικό

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται οι υπέρμαχοι της εγκατάστασης Βιολογικού Καθαρισμού στη θέση Λυγέα της Αίγινας μετά το πράσινο φως που, όπως όλα δείχνουν, θ’ ανάψει το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη λειτουργία πλωτής μονάδας Ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή παρά το γεγονός ότι αναβλήθηκε για σήμερα από το Περιφερειακό Συμβούλιο η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας«Mediterranean Fish Farming L.T.D.».

Εφόσον επικυρωθεί, όταν επανέλθει, θα ακυρώσει τα σχέδια για τη λειτουργία μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στην περιοχή που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο νότιο τμήμα της Αίγινας. Αυτός είναι κι ο λόγος που ο Δήμος αλλά και φορείς του νησιού πολεμούν την εγκατάσταση ιχθυοτροφείου στην περιοχή. Το οξύμωρο είναι ότι ενώ μιλούν για τις επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον από τις υδατοκαλλιέργειες, ταυτοχρόνως στηρίζουν μετ’ επιτάσεως τη λειτουργία μιας μικρής Ψυττάλειας στο ωραιότερο σημείο του νησιού που θα σημάνει την υποβάθμιση όλης της περιοχής.

Οσο για τους κατοίκους στην Πέρδικα, το Σφεντούρι και το Κλήμα, θεωρούν ότι το μη χείρον βέλτιστον και αυτό είναι οι ιχθυοκαλλιέργειες.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı