You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΑΙΓΙΝΑ: Ανοικτή επιστολή Ν. Πτερούδη στον Π. Πετρίτη

ΑΙΓΙΝΑ: Ανοικτή επιστολή Ν. Πτερούδη στον Π. Πετρίτη

ΑΙΓΙΝΑ: Ανοικτή επιστολή Ν. Πτερούδη στον Π. Πετρίτη

Στην ανοιχτή επιστολή του προς τον πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Αίγινας Πέτρο Πετρίτη απευθύνει ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Νίκος Πτερούδης σχετικά με τη διαχείριση του ποσού των 70.000 ευρώ που διέθεσε η ΔΕΗ για την τουριστική προβολή του νησιού. Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε

Ενστερνιζόμενος τον τρόπο επικοινωνίας, που εσείς εγκαινιάσατε, σας απευθύνω αυτή την ανοικτή επιστολή, με την ελπίδα να λάβω συγκεκριμένες απαντήσεις για τη διαχείριση των 70.000€ της Δ.Ε.Η. Δηλαδή, για τη διαχείριση των χρημάτων εκείνων που προορίζονταν για την τουριστική προβολή του νησιού και αποτελούσαν μέρος της «αποζημίωσης» της εταιρεί-ας στην Αίγινα, λόγω της μεγάλης ζημιάς την οποία υπέστημεν το καλοκαίρι του 2010 από τις συνεχείς και παρατεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Σας θυμίζω ότι από τις 21/11/2011 σας έχω απευθύνει έγγραφη αίτηση (Α.Π. 16003) με την οποία σας ζητούσα ενημέρωση και σας καλούσα να διαβαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, προ-κειμένου ο τρόπος διαχείρισης αυτών των χρημάτων να αποτελέσει θέμα σε επόμενη συνε-δρίαση του σώματος. Σε απάντηση είχα λάβει στις 24/11/2012 την επί λέξει έγγραφη διαβε-βαίωσή σας ότι «Ζητήθηκε από την πλευρά μου η μέχρι τώρα κατανομή των χρημάτων από τη ΔΕΗ όπου μας εστάλη και θα ανακοινωθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Του-ρισμού».

Έκτοτε έχω επανειλημμένα προσπαθήσει να ενημερωθώ από εσάς προσωπικά για τον τρόπο διαχείρισης αυτών των 70.000€, θέτοντας το θέμα τόσο στην Επιτροπή, όσο και στο Δημοτι-κό Συμβούλιο.

Θέλω στην παρούσα επιστολή μου να σας υπενθυμίσω επίσης ότι η απόφαση της Τουριστικής Επιτροπής ήταν να διατεθεί μικρό ποσόν των χρημάτων την περσινή χρονιά, ώστε να υπάρ-χει ένας σωστότερος σχεδιασμός του τουριστικού προϊόντος μας και μια πιο αποτελεσματική προώθησή του το 2012. Όπως είναι προφανές επιλέξατε …δημοκρατικά –δηλαδή μόνος σας– να δαπανήσετε σχεδόν το σύνολο του ποσού.

Κύριε Πρόεδρε

Αντί να υπηρετήσουμε όλοι μας, τους θεσμικούς μας ρόλους και να τους προασπίσουμε με την στάση μας εντός των θεσμοθετημένων οργάνων του Δήμου μας, επιλέξατε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Φεβρουαρίου να ανακοινώσετε εν τάχει ένα συνονθύλευμα κοστολογη-μένων δράσεων και ενεργειών, χωρίς να αναφέρεσθε σε συγκεκριμένα πρόσωπα που τις υ-λοποίησαν! Μάλιστα, το σύνολο των δαπανηθέντων χρημάτων αγγίζει τα 61.000€! Στη συνέ-χεια απευθύνατε την ανοικτή επιστολή σας στα ΜΜΕ του νησιού, όπου δεν κάνετε καμία α-ναφορά ούτε καν στα ποσά που είχατε αναφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο! Ο διαφαινόμενος τρόπος διάθεσης αυτού του ποσού, επιβεβαιώνει τους φόβους μου ότι οι όποιες αναθέσεις έχουν γίνει επιλεκτικά και όχι όπως ενδείκνυται εφόσον πρόκειται για δημόσιο χρήμα. Παρά τα όσα ευαγγελίζεσθε, ο όποιος διαφανής τρόπος διαχείρισης αποτελεί επί του παρόντος ε-φτασφράγιστο μυστικό, γεγονός που έχει απασχολήσει και την Ένωση Επαγγελματιών, Βιο-τεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αίγινας (Α.Π. 1863/14-2-2012).

Σας καλώ λοιπόν και δημοσίως να φροντίσετε να συγκληθεί το συντομότερο δυνατόν η Του-ριστική Επιτροπή, με θέμα τη διαχείριση των χρημάτων της Δ.Ε.Η., ώστε να εξετάσουμε εάν οι τρόποι διάθεσης αυτών των χρημάτων, που -όπως είπατε- είναι χρήματα του πόνου των Αιγινητών, είναι αυτοί που θα έπρεπε να είναι.

 

Με εκτίμηση

Νικόλαος Ε. Πτερούδης

 

Δημοτικός Σύμβουλος Αίγινας

Μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Αίγινας

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı