You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Έκκληση Κασιμάτη να μη γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό

Έκκληση Κασιμάτη να μη γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό

Έκκληση Κασιμάτη να μη γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό

Κλειστά τα σχολεία και ο Δήμος την ερχόμενη Δευτέρα 20 Απριλίου, ημέρα έναρξης της δίκης

Την αστοχία της απόφασης να διεξαχθεί η δίκη των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής στη δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού εξέφρασε για μια ακόμα φορά ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε σήμερα μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη και τους Δημάρχους Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο, Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη και τον εκπρόσωπο του Δημάρχου Νίκαιας Ρέντη γενικό γραμματέα του Δήμου Κώστα Τσεφαλά.

Επανέλαβε την αμετάκλητη απόφαση για κλείσιμο των σχολείων της πόλης, του Δήμου και όλων των υπηρεσιών την ερχόμενη Δευτέρα 20 Απριλίου, ημέρα έναρξης, καθώς και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Ο Δήμαρχος απηύθυνε έκκληση στα μέλη του Δικαστηρίου, στο οποίο θα τεθεί το αίτημα αλλαγής του χώρου διεξαγωγής της δίκης κατά την ημέρα έναρξης της δίκης, να σκεφτούν τις συνέπειες για την πόλη και τους μαθητές των 11 σχολείων, των παιδικών σταθμών και των αθλουμένων στις αθλητικές εγκαταστάσεις, που βρίσκονται σε απόσταση ελάχιστων μέτρων από την αίθουσα των φυλακών από τη δικαστική αίθουσα.

Αναφερόμενος στην πάνδημη υποστήριξη του αιτήματος του Δήμου, τόνισε ότι ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, όλοι οι φορείς του Κορυδαλλού, όλοι οι βουλευτές της Β΄ Πειραιά και τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, η Αντιπεριφέρεια, οι όμοροι Δήμοι αλλά και μέλη της Κυβέρνησης, με δημόσιες παρεμβάσεις τους, ο Υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, ο Αναπληρωτής Τάσος Κουράκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, ζητούν τη μεταφορά της δίκης.

«Εύχομαι να καταλάβουν όλοι οι παράγοντες της δίκης, ότι την Δευτέρα πρέπει να αποφασιστεί η μεταφορά της σε άλλη αίθουσα. Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική. Διαφορετικά οι ίδιοι θα είναι υπεύθυνοι για ό, τι συμβεί. Την Δευτέρα πάντως, η δημοτική αρχή και όλοι οι φορείς θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους για να αποτραπεί η υλοποίηση αυτής της επιλογής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κορυδαλλού.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, τους δημάρχους, τους βουλευτές της Β΄ Πειραιά Εύη Καρακώστα (ΣΥΡΙΖΑ), Νίκο Ορφανός (Ποτάμι), Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ), και τον γεν. γραμματέα των ΑΝΕΛ και περιφερειακό σύμβουλο Αττικής Γιάννης Μοίρας, καθώς και τον εκπρόσωπο των συνηγόρων πολιτικής αγωγής Κώστα Παπαδάκη.

Παρευρέθηκαν η περιφερειακή σύμβουλος και Γενική Εισηγήτρια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον Ρατσισμό και την Ξενοφοβία Μαρία Γιαννακάκη και η περιφερειακή σύμβουλος Ειρήνη Μεταξά.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı