You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » «Κυβέρνηση-ΕΕ και οι μηχανισμοί τους στην τοπική διοίκηση μάς καταδικάζουν στη φτώχεια!»

«Κυβέρνηση-ΕΕ και οι μηχανισμοί τους στην τοπική διοίκηση μάς καταδικάζουν στη φτώχεια!»

«Κυβέρνηση-ΕΕ και οι μηχανισμοί τους στην τοπική διοίκηση μάς καταδικάζουν στη φτώχεια!»

Σκληρή κριτική κατά των Δημάρχων από τους Δημοτικούς Συμβούλους του ΚΚΕΕυθύνες στους δημάρχους της Αττικής για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι επιρρίπτουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αττικής του ΚΚΕ. Με αφορμή την αυριανή κινητοποίηση τούς κατηγορούν ότι από τη μια πλευρά αποδέχτηκαν το κεντρικό πολιτικό πλαίσιο «περί ανταγωνιστικότητας της οικονομίας», τον «Καλλικράτη» και από την άλλη ακολουθούν φορομπηχτική πολιτική απέναντι στους εργαζόμενους.

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής: «Είναι οι ίδιοι που αποδέχτηκαν τις δραστικές μειώσεις στα έσοδά τους, που σήμερα ξεπερνούν το 53% στους ΚΑΠ, το 62% στη ΣΑΤΑ, πάνω από 50% στις σχολικές επιτροπές, όπως επίσης πλήθος αρμοδιοτήτων που αφορούν στην Παιδεία, την Πρόνοια (που κατακερματίζουν τον ενιαίο χαρακτήρα τους), τον πολιτισμό κ.ά. χωρίς τη μεταφορά πόρων, ενώ συμφώνησαν από τα 9 δις ευρώ των παρακρατηθέντων πόρων να τους δοθούν μόλις το 1,7 δις ευρώ σε 8 χρόνια!

Αφού διαπίστωσαν ότι η συγκυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ περιέκοψε 450 εκατ., τα οποία τους είχε υποσχεθεί και κατέβαλε κατά 15% μειωμένη τη δόση από τους ΚΑΠ για το Φλεβάρη. Μπροστά στο αδιέξοδο να μην έχουν να πληρώσουν τους εργαζόμενους και ενώ οι δήμοι υπολειτουργούν έχοντας τεράστια χρέη για τα οποία είναι συνυπεύθυνοι, αποφάσισαν το 4ωρο κλείσιμο των δήμων προτείνοντας την επέκταση της ανταποδοτικότητας στις υπηρεσίες και τα έργα των Δήμων, δηλαδή το παραπέρα χαράτσωμα της εργατικής – λαϊκής οικογένειας!!!

Είναι σαφές για άλλη μια φορά ότι οι Δήμαρχοι, που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ, δεν έχουν στις προτεραιότητές τους να απαλύνουν από τα χαράτσια το λαό και να στηρίξουν τους εργαζόμενους στους Δήμους που δέχονται ανελέητη επίθεση με απολύσεις, με μειώσεις μισθών, με κατάργηση στα δικαιώματα Υγείας – Παιδείας για αυτούς και τις οικογένειές τους, αλλά να κερδίσουν χρόνο και να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου για την ουσιαστική σύμπλευση και την αποφασιστική στήριξη στην υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής».

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ καταθέτουν με την ευκαιρία την πρότασή τους μπροστά στα εκρηκτικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και καλεί τους εργαζόμενους για κοινή πάλη:

– χρηματοδότηση εδώ και τώρα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών και λειτουργιών των Δήμων που θα προέρχεται από την αύξηση της φορολόγησης στο 45% του μεγάλου κεφαλαίου, της εκκλησιαστικής περιουσίας, αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας κλπ., επιστροφή του συνόλου των παρακρατηθέντων πόρων.

– Την κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικών τελών, των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και οποιασδήποτε μορφής τοπικής φορολογίας που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στη λειτουργία, στις υπηρεσίες και τα έργα των Δήμων.

– μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που δουλεύουν με κάθε είδους σύμβαση χωρίς όρους και προϋποθέσεις, προσλήψεις νέου μονίμου προσωπικού, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να καλυφθούν οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές.

 

 

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı