You Are Here: Home » ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ » Καταδίκη της επίθεσης κρανοφόρων στο «Παπαστράτειο»  

Καταδίκη της επίθεσης κρανοφόρων στο «Παπαστράτειο»  

Καταδίκη της επίθεσης κρανοφόρων στο «Παπαστράτειο»  

20 περίπου άτομα φορώντας κράνη και με λοστούς στα χέρια εισέβαλαν στο Παπαστράτειο και επιτέθηκαν στους θεατές του αγώνα πόλο γυναικών Ολυμπιακός-Γλυφάδα.

H ανακοίνωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας

«Σήμερα (Σάββατο 2/3) το απόγευμα διεξήγετο στο κολυμβητήριο “Π. Καπαγέρωφ” του Πειραιά αγώνας πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΑΝΟ Γλυφάδας.

Ενώ το παιχνίδι κυλούσε ήρεμα και ομαλά μέχρι το 2.57 πριν από τη λήξη του γ΄οκταλέπτου και ενώ το σκορ ήταν 15-2 υπέρ Ολυμπιακού, ξαφνικά εισέβαλαν στις κερκίδες, από τον έξω χώρο του κολυμβητηρίου, 20-25 άτομα με μαύρη ενδυμασία, κράνη, ρόπαλα, μαχαίρια και κουκούλες και για περίπου ένα τετράλεπτο χτυπούσαν βίαια και αδιακρίτως κάποιους από τους περίπου 40 φιλάθλους που παρακολουθούσαν τον αγώνα.

Συγκεκριμένα, χτυπούσαν αθώους με ρόπαλα που είχαν κρύψει κατά την είσοδό τους κάτω από τα ρούχα τους, εξακόντισαν καπνογόνα, με συνέπεια το κλειστό κολυμβητήριο να καλυφθεί πλήρως με καπνούς. Με τα μαχαίρια που κουβαλούσαν πάνω τους έκοψαν τα σχοινιά και αφαίρεσαν ανηρτημένα πανό.

Έσπασαν και πέταξαν στην πισίνα, εξάλλου, εξοπλισμό με μηχανές και λάπτοπ των φωτορεπόρτερ. Συνέπεια από το όλο (απρόσμενο και απίστευτο για τον χώρο της υδατοσφαίρισης) συμβάν, ήταν να τραυματιστούν τουλάχιστον τρία άτομα σοβαρά και πολλά να παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε από τους καπνούς.

Το πιο πάνω πρωτοφανές στα ιστορικά αγώνων υδατοσφαίρισης περιστατικό, είχε επίσης ως συνέπεια να διακοπεί ο εν λόγω αγώνας, οι αθλήτριες των δύο ομάδων και οι άλλοι παράγοντες (για τη διεξαγωγή του αγώνα) να πανικοβληθούν και να τρομοκρατηθούν.

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας καταδικάζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο το πρωτόγνωρο αυτό συμβάν, σε χώρο κολυμβητηρίου και παράλληλα εκφράζει τις ανησυχίες της γιατί τα άτομα που το προκάλεσαν -είναι πέραν του βεβαίου βέβαιον- ότι δεν είναι άνθρωποι του χώρου της ελληνικής υδατοσφαίρισης, αλλά ξενόφερτα άτομα από άλλους χώρους που ουδεμία σχέση είχαν με τα άτομα και τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και του ΑΝΟ Γλυφάδας που παρακολουθούσαν τον πιο πάνω αγώνα. Είμαστε δε βέβαιοι ότι είναι ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ αγνώστων οπαδικών ομάδων, έξω από τον χώρο της ελληνικής υδατοσφαίρισης, που στόχευσαν να λύσουν τις διαφορές τους σε ένα καθόλα ήρεμο και εντός αθλητικού πλαισίου αγώνα της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Το πιο πάνω γεγονός οφείλουμε να το καταγγείλουμε προς κάθε κατεύθυνση, να δηλώσουμε τον αποτροπιασμό μας και παράλληλα τον προβληματισμό μας και τις ανησυχίες μας για ενδεχόμενα δημιουργηθέντα τέτοια φαινόμενα στο μέλλον. Καλούμε δε, παράλληλα, όλα τα αρμόδια όργανα, Αστυνομία, Αθλητικό Εισαγγελέα, ΓΓΑ, να εξιχνιάσουν το πιο πάνω περιστατικό και να προστατέψουν το άθλημά μας, τους αθλητές μας, τους προπονητές μας και όλους τους εμπλεκόμενους με τον χώρο μας».

Ο Δήμαρχος

«Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να παρέχει ασφάλεια στους πολίτες. Οι δράστες της εγκληματικής ενέργειας πρέπει να συλληφθούν και να τιμωρηθούν. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν αυτά τα φαινόμενα», τόνισε μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ρ/Σ «REAL FM 97,8» και στον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Μάρκο.

Η ανακοίνωση του Λιμανιού της Αγωνίας

“Τη νέα βίαιη εισβολή πολυπληθούς ομάδας μαυροφόρων στο Παπαστράτειο την ώρα που διεξαγόταν αγώνας υδατοσφαίρισης γυναικών μεταξύ Ολυμπιακού – Γλυφάδας καταδικάζει απερίφραστα η δημοτική μας κίνηση «το Λιμάνι της Αγωνίας». Ταυτόχρονα, επισημαίνουμε την παντελή απουσία της Αστυνομίας που για μια ακόμα φορά άφησε ανενόχλητες οργανωμένες ομάδες να τραυματίσουν ανυποψίαστους πολίτες, να προκαλέσουν εκτεταμένες ζημιές και να σκορπίσουν τον τρόμο και τον πανικό με ρόπαλα, μαχαίρια και καπνογόνα.

Στεκόμαστε απέναντι σε τέτοια αποτρόπαια φαινόμενα χειραγωγημένης, χουλιγκάνικης βίας και ζητάμε την άμεση διερεύνηση τους και την παραδειγματική τιμωρία όσων εμπλέκονται στην τρομοκράτηση της πειραϊκής κοινωνίας.  Χθες τα γραφεία του Εθνικού, σήμερα το Παπαστράτειο. Φτάνει πια!” 

Ν. Βλαχάκος

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Νικόλαος Βλαχάκος, με αφορμή την εγκληματική επίθεση κατά φιλάθλων του Ολυμπιακού, που έγινε στο Παπαστράτειο, κατά τη διάρκεια του αγώνα πόλο γυναικών Ολυμπιακού- Γλυφάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τέτοια εγκληματικά γεγονότα, με εισβολές οπλοφόρων ομάδων, βιαιοπραγίες, τραυματισμούς φιλάθλων και όχι μόνο, αποτελούν εικόνες ντροπής, δυστυχώς όμως γνώριμες σε όλους, οι οποίες πρέπει να εκλείψουν με κάθε τρόπο.

Έχοντας προσφέρει τις υπηρεσίες μου ως ιατρός στις ακαδημίες κολύμβησης και υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού, ως φίλαθλος, αλλά κυρίως ως άνθρωπος ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ αυτή την άνανδρη και εγκληματική επίθεση και ζητώ επιτακτικά από την Πολιτεία, επιτέλους, να κάνει το χρέος της. Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών δοκιμάζεται σκληρά.»

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı