You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Επί τάπητος ο αντιπλημμυρικός επανασχεδιασμός στον Πειραιά και την περιφέρεια

Επί τάπητος ο αντιπλημμυρικός επανασχεδιασμός στον Πειραιά και την περιφέρεια

Επί τάπητος ο αντιπλημμυρικός επανασχεδιασμός στον Πειραιά και την περιφέρεια

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά για την αποτίμηση των προβλημάτων, που δημιουργήθηκαν, από τις πρόσφατες πλημμύρες της 24ης Οκτωβρίου σε Δήμους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, τον εντοπισμό των αιτιών και την αντιμετώπισή τους με επανασχεδιασμό της αντιπλημμυρικής θωράκισης των περιοχών.

«Ο επανασχεδιασμός της αντιπλημμυρικής θωράκισης αποτελεί θέμα απόλυτης προτεραιότητας για την Περιφέρεια», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος και Υποδομών Βασιλική Λάσκαρη, οι Δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρετάκος, ο Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Ιωάννης Σούλης, ο δημοτικός σύμβουλος Περάματος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, Αναστάσιος Κεφεριάν, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωπος του ΟΛΠ, στελέχη των υπηρεσιών της ΠΕ Πειραιά, συνεργάτες των Δημάρχων κ.α.

Στην αρχική τοποθέτησή του ο Γ. Γαβρίλης απαρίθμησε τα σημεία, που παρουσιάστηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις και ήταν τα εξής:

1. Παλαιά Κοκκινιά (διασταύρωση των οδών Βαλαωρίτου και Χαλκίδος.

2. Πέραμα, στα εκδοτήρια των φέρρι μπόουτ του πορθμείου.

3. Στην λεωφόρο Δημοκρατίας, στο ύψος της διασταύρωσης με την λεωφόρο Σαλαμίνας, στο Κερατσίνι. Και

4. Κορυδαλλός- Νίκαια.

Από τα παραπάνω, για τα τρία σημεία υπάρχουν εγκεκριμένες πιστώσεις στην Περιφέρεια Αττικής και υλοποιούνται μελέτες για αντιπλημμυρικά έργα. Για το μόνο σημείο, που δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη ή ενέργεια είναι το σημείο της Παλαιάς Κοκκινιάς, όπως τόνισε ο ίδιος, ανακοινώνοντας ότι θα γίνει άμεσα μερική αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας και θα προβλεφθεί το αναγκαίο κονδύλι.

Ακόμα έκανε αναφορά για τις ενέργειες που ακολούθησαν για την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών και των ζημιών που έχουν καταγραφεί.

Οι Δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, και Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρετάκος στις τοποθετήσεις επεσήμαναν μεταξύ άλλων ότι:

Απαιτείται να ασκηθεί συντονισμένη πίεση προς την κυβέρνηση για να δοθούν αποζημιώσεις εγκαίρως και να περιληφθούν ΙΧ και κοινόχρηστοι χώροι.

Να γίνει αξιολόγηση των δυνατοτήτων των βασικών αντιπλημμυρικών αγωγών της περιοχής, στον Κηφισό και κάτω από την οδό Θηβών.

Να υπάρξει συνολική αντιπλημμυρική μελέτη για ολόκληρη την περιοχή.

Να υπάρξουν τρία βασικά σχέδια: Ετοιμότητας, Υποδομών και Αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Μετά το τέλος όλων των τοποθετήσεων ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά συνόψισε τα κύρια σημεία της συζήτησης λέγοντας ότι:

Θα υπάρξει άμεσα συνεργασία μεταξύ των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Πειραιά και των Δήμων,

Θα ζητηθεί από την ΕΥΔΑΠ να γίνει άμεσα έλεγχος της κατάστασης των υφιστάμενων αγωγών, με προτεραιότητα την οδό Χαλκίδας στην Π. Κοκκινιά.

Θα εξεταστεί η δυνατότητα να γίνει ολοκληρωμένη μελέτη για όλους τους Δήμους της ΠΕ Πειραιά για την αντιπλημμυρική προστασία με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, χωρίς να ανασταλούν οι ενέργειες που έχουν προγραμματιστεί για τα σημεία εκείνα που έχουν διαπιστωθεί προβλήματα.

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη συγκαλείται το Συντονιστικό Όργανο για τις Περιφερειακές Ενότητες Πειραιά και Νήσων για τον σχεδιασμό διαχείρισης κρίσεων σε περιπτώσεις κακοκαιρίας.

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı