You Are Here: Home » ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ » Εκλογές ζητά η ΕΣΕΕ

Εκλογές ζητά η ΕΣΕΕ

Εκλογές ζητά η ΕΣΕΕ

Με αφορμή το περιεχόμενο του Νέου Μνημονίου και τα μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης, η Διοίκηση της ΕΣΕΕ συνεδρίασε εκτάκτως, υπό διευρυμένη σύνθεση με τη συμμετοχή των Προέδρων των Ομοσπονδιών μελών της. Μοναδικό θέμα αποτέλεσε η διαμόρφωση και συγκρότηση ενός ενιαίου και αποτελεσματικού πλαισίου αντίδρασης του εμπορικού κόσμου, καταλήγοντας στο ακόλουθο ψήφισμα.

Οι Έλληνες έμποροι αποφασίσαμε:

1. Να αποστείλουμε εκ νέου επιστολή στον Πρωθυπουργό, στους Αρχηγούς των Κομμάτων και τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στην οποία θα διατυπωθεί τεκμηριωμένη αιτιολόγηση για την επερχόμενη και αναπόφευκτη εσωτερική παύση πληρωμών στην αγορά.

2. Να πραγματοποιήσουμε επίσκεψη στις Βρυξέλλες, με στόχο την ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων κοινωνικών εταίρων και την υποβολή έγγραφης διαμαρτυρίας σε όλα τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και τους Διεθνείς Οργανισμούς.

3. Να διεκδικήσουμε και να εκμεταλλευτούμε το χρονικό διάστημα από την περιγραφή έως την εξειδίκευση και πριν την εφαρμογή των εξαντλητικών φορολογικών μέτρων του Νέου Μνημονίου, προτείνοντας ισοδύναμης απόδοσης αναπτυξιακά μέτρα στη θέση των υφεσιακών.

4. Να ενισχύσουμε την καμπάνια «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» ιδιαίτερα στο χώρο των τροφίμων.

5. Να οργανώσουμε πανεμπορικό συλλαλητήριο με χρονική αφετηρία την Κυριακή 11 Μαρτίου, ημερομηνία διεξαγωγής της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΕΕ, καθώς και περιφερειακές συγκεντρώσεις εκτός Αθηνών.

6. Να συμμετάσχουμε πανελλαδικά σε όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο Νέο Μνημόνιο και τα μέτρα εξόντωσης της μικρομεσαίας ελληνικής επιχειρηματικότητας, καθώς επίσης και να επανεξετάσουμε τη δράση των κινητοποιήσεών μας, αμέσως μετά το τέλος των εκπτώσεων, σε συνεργασία με την ΓΣΕΒΕΕ.

7. Να απευθυνθούμε στην Κυβέρνηση και τους Πολιτικούς Αρχηγούς και να τους καλέσουμε να διαπιστώσουν τη μεγάλη απόσταση ανάμεσα στη βούληση των πολιτών και τις πολιτικές δυνάμεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου και να προχωρήσουν στη διενέργεια εκλογών.

Τέλος, ο εμπορικός κόσμος, για άλλη μια φορά καταδικάζει τις εικόνες ντροπής και εκφράζει την αγανάκτησή του για τις εκτεταμένες ζημιές, τους εμπρησμούς, τους βανδαλισμούς και το «πλιάτσικο» στις 153 εμπορικές επιχειρήσεις του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, εκ των οποίων οι 45 καταστράφηκαν ολοσχερώς και δύσκολα θα επαναλειτουργήσουν.

Η ΕΣΕΕ προτείνει, εκτός από την άμεση ενεργοποίηση του άρθρου 37 του ν. 3746/2009 που αφορά στην οικονομική ενίσχυση επιχειρήσεων λόγω καταστροφών, την ανάληψη μέρους των δαπανών αποκατάστασης των ζημιών στα εμπορικά καταστήματα από τα Επιμελητήρια των Αθηνών, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών (ΕΣΑ).

Για τον σκοπό αυτό, η ΕΣΕΕ παραχωρεί μέρος του ετήσιου εργοδοτικού συνδικαλιστικού πόρου της, ο οποίος δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, αλλά προέρχεται αποκλειστικά από τις συνδρομές των εμπορικών επιχειρήσεων, ως πράξη αλληλεγγύης στους πληγέντες Μικρομεσαίους εμπόρους της Αθήνας.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı