You Are Here: Home » ΥΓΕΙΑ » Ανακοίνωση κατά Λοβέρδου από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά:«Οι πειραματισμοί στον χώρο της Υγείας είναι επικίνδυνοι»

Ανακοίνωση κατά Λοβέρδου από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά:«Οι πειραματισμοί στον χώρο της Υγείας είναι επικίνδυνοι»

Ανακοίνωση κατά Λοβέρδου από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά:«Οι πειραματισμοί στον χώρο της Υγείας είναι επικίνδυνοι»

Σφοδρή επίθεση κατά του Υπουργού Υγείας εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά με αφορμή το Νομοσχέδιο για την Υγεία. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Επιτέλους,  έστω και την τελευταία στιγμή,  το Υπουργείο Υγείας και ο Υπουργός Κος Λοβέρδος θα πρέπει να σεβαστούν το υπέρτατο αγαθό που λέγεται Υγεία.  Οι πειραματισμοί στο χώρο της Υγείας είναι επικίνδυνοι.  Η αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος παραβαίνει τους νόμους και ακολουθεί η Δικαστική οδός.

Ο ιατρός γνωρίζοντας την κατάσταση του ασθενή,  το ιστορικό του και την βιοϊσοδυναμία των φαρμάκων  (δύναμη του φαρμάκου),  επιλέγει συγκε-κριμένο φάρμακο,  ημερήσια δοσολογία και θεραπευτικό διάστημα.  Επί τούτου έχουν αποφανθεί Δικαστήρια του Ευρωπαϊκού χώρου και όχι μόνο.

Ας μας υποδείξει ο Υπουργός,  ποιός θα αναλάβει την ευθύνη όταν αντικατα-σταθεί ένα πχ. ψυχιατρικό φάρμακο από τον φαρμακοποιό ή τον εργαζόμενο στο φαρμακείο και η θεραπεία έχει αστοχία,  λόγω της αλλαγής. Το ίδιο και για ένα αντιυπερτασικό ή ένα αντιθρομβωτικό φάρμακο κλπ.

Έχουμε κατ΄ επανάληψη τονίσει στον Υπουργό ότι αν ήθελε να μειώσει την φαρμακευτική δαπάνη στα Ασφαλιστικά Ταμεία θα έπρεπε να περιφρουρήσει -με την λήψη ανάλογων μέτρων-  το «κανένα φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή» και όχι πρώτα να «δανείζονται» οι ασφαλισμένοι φάρμακα από τα φαρμακεία και μετά να προστρέχουν στους ιατρούς για να τα συνταγογραφήσουν,  γεγονός το οποίο εμείς πλέον από τούδε και στο εξής θα εξαναγκαστούμε να περιφρουρήσουμε.

Μπορούν εντέλει να καταλάβουν στην οδό Αριστοτέλους,  ότι οφείλουν να προστατεύσουν την Υγεία των πολιτών και ότι οικονομία μπορεί να γίνει από την σπατάλη που γίνεται καθημερινά στις λειτουργικές τους δαπάνες;

Όσον αφορά το θέμα της περικοπής του μισθολογίου των Νοσοκομειακών ιατρών,  είμαστε κάθετα αντίθετοι,  διότι αυτό θα φέρει πολλές παρενέργειες στο σύστημα Υγείας.  Τις δε συγχωνεύσεις και μεταβολές Νοσοκομείων και τμημάτων, που το Υπουργείο Υγείας θέλει να νομοθετήσει  -υποτασσόμενο στις εισηγήσεις της Τρόικα-  πριν προσπαθήσει να τις υλοποιήσει, θα πρέπει να κατανοήσει τα επακόλουθά τους.

Αλήθεια τι εξυπηρετεί η συνένωση του Ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά με το Τζάνειο Νοσοκομείο ;   Γιατί δεν προσπαθούν να εξυγιάνουν τη λειτουργία των Νοσοκομείων και δοκιμάζουν ότι βρεθεί μπροστά τους για να είναι αρεστοί;

Εμείς ως ιατροί  -που υπηρετούμε το σύστημα Υγείας-  είμαστε σίγουροι πως όλα αυτά είναι λάθος και το αποτέλεσμα των λάθος χειρισμών δεν πρέπει να το επωμιστεί ο Ελληνικός Λαός.  Να είναι σίγουροι όσοι αποτολμήσουν τέτοιες ενέργειες,  ότι θα υποστούν άμεσα τις συνέπειες,  στην προσπάθειά μας δε αυτή των Ιατρικών θεσμικών φορέων ζητάμε και τη συμπαράταξη των Ελλήνων πολιτών δια των οργανώσεων που τους εκπροσωπούν».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı