You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Αλωνίζουν οι παράνομοι ιχθυέμποροι στις γειτονιές

Αλωνίζουν οι παράνομοι ιχθυέμποροι στις γειτονιές

Αλωνίζουν οι παράνομοι ιχθυέμποροι στις γειτονιές

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από την έλλειψη ελέγχων

Τηρούνται όλοι οι κανονισμοί που αφορούν την καταλληλότητα των προϊόντων που διατίθενται σε κατανάλωση; Οι πλανόδιοι πωλητές έχουν τις απαραίτητες άδειες ώστε να είναι γνώστες των προϋποθέσεων που εξασφαλίζουν την προστασία της δημόσιας υγείας; Είναι τα δύο καίρια ερωτήματα που θα ‘πρεπε να απασχολούν πρωτίστως τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες πριν το καταναλωτικό κοινό επιλέξει για το μεσημεριανό ή βραδινό του τραπέζι, ψάρια από το τρίκυκλο του πρώτου τυχαίου πλανόδιου που θα περάσει από τη γειτονιά του.
Ο λόγος για τους αλλοδαπούς πωλητές  που γυροφέρνουν τις λαϊκές συνοικίες της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά και πουλάνε αμφιβόλου ποιότητας και καταλληλότητας ψάρια κι άλλα αλιεύματα χωρίς να διαθέτουν άδεια, βιβλιάριο υγείας, χωρίς να έχουν ταμειακή μηχανή, χωρίς να είναι οι ίδιοι εγεγγραμμένοι στα μητρώα του αντίστοιχου Επιμελητηρίου και χωρίς να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές. Μάλιστα, οι τιμές των ψαριών είναι ίδιες με αυτές των νόμιμων καταστημάτων. Κι όμως, τους βλέπουμε καθημερινά να οργώνουν τις γειτονιές του Κερατσινίου, του Περάματος, της Νίκαιας και του Κορυδαλλού.
Την ίδια ώρα, οι νόμιμοι επαγγελματίες στενάζουν από τα υψηλά ενοίκια των καταστημάτων τους, την καταβολή των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ και της μισθοδοσίας, την πληρωμή φόρων και των λογαριασμών κοινής ωφελείας. Την ώρα, δηλαδή, που τα νόμιμα ιχθυοπωλεία βάζουν λουκέτο και τους ιδιοκτήτες τους κυριεύει η απελπισία.
Πριν από μια δεκαετία, πρώην αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι.Ρέντη είχε αποκαλύψει στην Εν Πειραιεί ότι κατόπιν δικών του ερευνών εντοπίστηκε σε αποθηκευτικό χώρο της περιοχής μεγάλη ποσότητα φορμόλης, μια καρκινογόνος ουσία με την οποία ραντίζονται τα αλιεύματα προκειμένου να έχουν φρέσκια όψη και να παραπλανούν έτσι οι επιτήδειοι τους πελάτες τους. Παρόλα αυτά, κι ενώ έχουν περάσει τόσα χρόνια, η κατάσταση παραμένει ως έχει με τους παράνομους αλλοδαπούς μικροπωλητές να «αυγατίζουν» στις γειτονιές.
Τι γίνεται όμως με τους επιβεβλημένους ελέγχους από πλευράς των αρμοδίων αρχών; Είναι ανύπαρκτοι καθώς, όπως μας αναφέρουν χαρακτηριστικά καταγγέλλοντες, κλείνουν προκλητικά τα μάτια στην ασύδοτη δράση των παράνομων πωλητών. Κι όλα αυτά ενώ οι έλεγχοι Λιμενικού και Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, έχουν αναδείξει ουκ ολίγες περιπτώσεις ακατάλληλων αλιευμάτων χωρίς τις απαιτούμενες σημάνσεις και παραστατικά, λίγο πριν διοχετευτούν στην αγορά και καταλήξουν στο πιάτο μας.
Το καταναλωτικό κοινό βρίσκεται εκτεθειμένο μπροστά στον μεγάλο κίνδυνο που απειλεί τη δημόσια υγεία και η Αστυνομία αναλώνεται πολλές φορές σε υποθέσεις ήσσονος σημασίας.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı