You Are Here: Home » ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ » Tο φτωχότερο Πάσχα της τελευταίας δεκαετίας

Tο φτωχότερο Πάσχα της τελευταίας δεκαετίας

Tο φτωχότερο Πάσχα της τελευταίας δεκαετίας

Η οικονομική κρίση και κυρίως η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών ευθύνεται για το γεγονός ότι φέτος θα περάσουμε το φτωχότερο Πάσχα της τελευταίας δεκαετίας. Αυτό προκύπτει από την έρευνα της ΕΣΕΕ για την κίνηση στην πασχαλινή αγορά.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της ΕΣΕΕ ακολουθώντας την πορεία της φετινής πασχαλινής αγοράς σε όλη την Ελλάδα δείχνουν, ότι τόσο ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών, όσο και ο Δείκτης Όγκου στο λιανικό εμπόριο, σημείωσε μείωση σε σύγκριση με πέρυσι κατά περίπου 15%. Αναλυτικότερα, ανά κλάδο έχουμε μείωση στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων κατά 4-7%, στα μικρά καταστήματα τροφίμων και ποτών 9-12%, στα πολυκαταστήματα 11-13%, στα καταστήματα καλλυντικών 15-17%, στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης 18-21%, στα καταστήματα εποχιακών δώρων 12-15%.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπογραμμιστεί η σημασία της συγκράτησης και πτώσης των τιμών κατά μ.ο. 10% στη διαμόρφωση του Κύκλου Εργασιών, ιδιαίτερα στα προϊόντα που σχετίζονται με τις πασχαλινές αγορές. Η προσπάθεια μείωσης του κόστους του πασχαλινού τραπεζιού κατά -12% συνέβαλε στο μετριασμό της υποχώρησης του συνολικού τζίρου.

 

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı