You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Το σχέδιο για τον Πειραιά της ανάπτυξης και της εργασίας

Το σχέδιο για τον Πειραιά της ανάπτυξης και της εργασίας

Το σχέδιο για τον Πειραιά της ανάπτυξης και της εργασίας

Παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και φορέων της πόλης, πραγματοποιήθηκε η Παρουσίαση-Συνέντευξη Τύπου του Σχεδίου Αναπτυξιακής Στρατηγικής Π20 “ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2020 ΑΝΑΠΤΥΞΗ -ΕΡΓΑΣΙΑ” του Δήμου Πειραιά, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ανέπτυξε το πλαίσιο της στρατηγικής της Δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη της πόλης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης εν συνεχεία, αναφέρθηκε αναλυτικά στους άξονες της Αναπτυξιακής Στρατηγικής του Δήμου Πειραιά ενώ ο Σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, ανέλυσε την πρόταση που θα υποβάλει ο Δήμος Πειραιά προς την Περιφέρεια Αττικής, αξιοποιώντας το εργαλείο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης.

Το σχέδιο για τον Πειραιά της ανάπτυξης και της εργασίας όπως είπε ο κος Μώραλης, βασίζεται σε πέντε άξονες:

  • Πρώτον, να γίνει ο Πειραιάς πόλος έλξης για νέες επενδύσεις.
  • Δεύτερον, να γίνει τουριστικός και πολιτιστικός προορισμός
  • Τρίτον, να αξιοποιηθεί για την πόλη στο έπακρο η επένδυση στο λιμάνι
  • Τέταρτον, να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή μέσα από την ανάπτυξη κοινωνικών υποδομών στο σύνολο των Δημοτικών Κοινοτήτων
  • Πέμπτον, να αναβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά ως πόλη για να μπορούν να γίνουν ευκολότερα όλα τα παραπάνω

“Για την επίτευξη των στόχων μας επιλέξαμε να αξιοποιήσουμε το εργαλείο που λέγεται Ολοκληρωμένη Χωροταξική Επένδυση, ένα σύγχρονο εργαλείο προκειμένου να μην χάνονται δεξιά και αριστερά οι διαθέσιμοι πόροι αναποτελεσματικά, χωρίς σχέδιο.   Επίσης μας δίνει τη δυνατότητα ως πόλη να έχουμε την ευθύνη της επένδυσης και της διαχείρισης των πόρων. Το σχέδιό μας είναι να αλλάξει η εικόνα της πόλης, να αναζωογονηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Πειραιά, να δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις στην πόλη και με αυτόν τον τρόπο να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας. Για αυτό παλεύουμε καθημερινά σε αυτές στις δύσκολες συνθήκες” είπε ο δήμαρχος.

Η πρόταση είχε ανέβει προς διαβούλευση στο διαδίκτυο προκειμένου όλοι να  μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για να καταλήξουν στην τελική πρόταση.

Στην παρουσίαση απηύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξανδρος Χαρίτσης και εκ μέρους της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης.

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı