You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » SOS εκπέμπει η ΚΕΔΕ

SOS εκπέμπει η ΚΕΔΕ

SOS εκπέμπει η ΚΕΔΕ

Ζητά επειγόντως συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό για τα οξυμένα προβλήματα των Δήμων

Σήμα κινδύνου προκειμένου να μην καταρρεύσει ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης εκπέμπει η ΚΕΔΕ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ., η Αυτοδιοίκηση είναι ο μοναδικός θεσμός που παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κρατά τις πόλεις και τα χωριά σε λειτουργία. Η ΚΕΔΕ ζητά επειγόντως συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό που θα οριστεί προκειμένου να δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι.

«Φαίνεται πως οδηγούμαστε σε μία χωρίς προηγούμενο κατάσταση με τα προβλήματά μας να μεγιστοποιούνται. Θέλουμε να δηλώσουμε ότι για τις συνέπειες που ίσως ακολουθήσουν, οι δήμοι δε θα έχουν καμία ευθύνη, καθώς επίσης και ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να πάμε μπροστά και να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια» τόνισε ο πρόεδρος Κώστας Ασκούνης.

Τα επείγοντα θέματα που ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας να αντιμετωπιστούν αφορούν στα εξής:

 

• Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, οι εγκρίσεις και οι αδειοδοτήσεις από τους κρατικούς φορείς, ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα και γρήγορα τα έργα του ΕΣΠΑ, γεγονός που θα διασφαλίσει θέσεις εργασίας και στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

 

• Να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση του προγράμματος αυτεπιστασίας στους δήμους, και τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, που θα αποτελέσουν ανάχωμα στην ανεργία.

 

• Να γίνει πράξη ό,τι προβλέπει ο νόμος 2190/1994 (άρθρο 14 παρ. 1) για την άρση της απαγόρευσης- λόγω της προκήρυξης εκλογών -των δίμηνων εποχιακών συμβάσεων απασχόλησης στους δήμους προκειμένου να αντιμετωπιστούν ιδιαιτέρως επείγουσες και σοβαρές ανάγκες και ειδικότερα για προσωπικό καθαριότητας, πυρασφάλειας, ναυαγοσώστες, προσωπικό για τις παιδικές κατασκηνώσεις, υδρονομείς άρδευσης, προσωπικό για τους παιδικούς σταθμούς και καθαρίστριες σχολικών μονάδων για το έτος 2012-2013.

 

• Επίσης να δοθούν άμεσα τα 23 εκ. ευρώ για την πυροπροστασία, τα οποία επίσης προέρχονται από ίδιους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα από τη ΣΑΤΑ. Ποσό το οποίο θα έπρεπε ήδη να είχε κατανεμηθεί στους δήμους και τους συνδέσμους για τις ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει από την 1η Απριλίου. Αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης είναι οι δήμοι να μη μπορούν να προγραμματίσουν και να εκτελέσουν τις επείγουσες εργασίες πρόληψης του αυξημένου λόγω των φετινών καιρικών συνθηκών κινδύνου πυρκαγιών και για την διεκπεραίωση των οποίων απαιτείται τουλάχιστον ένας μήνας.

 

• Σε ότι αφορά στις οικονομικές εκκρεμότητες του πρώτου τετραμήνου η ΚΕΔΕ ζητά να δοθούν άμεσα η δόση Μαΐου από τους ΚΑΠ, τα προνοιακά επιδόματα Μαρτίου – Απριλίου, η δόση των παρακρατηθέντων του 2012 και να ξεκινήσει η κατανομή των αναδρομικών όπως έχει συμφωνηθεί.

 

• Σε ότι αφορά τον προγραμματισμό για τη μεταφορά των μαθητών κατά τη σχολική χρονιά 2012-2013, η ΚΕΔΕ σημειώνει ότι οι δήμοι δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες, ότι πολλοί διαγωνισμοί έχουν κηρυχθεί άγονοι, δεν έχει εκδοθεί η τροποποιημένη ΚΥΑ για να προχωρήσουν οι διαδικασίες, ενώ το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν εγκρίνει πολλές συμβάσεις δήμων για τη μεταφορά μαθητών, με το σκεπτικό ότι αυτές δεν έχουν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά – όπως ο νόμος ορίζει – από την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή. Αποτέλεσμα όλης αυτής της «βαβυλωνίας» να είναι ορατός ο κίνδυνος να μην έχει λυθεί το θέμα μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

 

• Σε ότι αφορά τα κοινωνικά προγράμματα που υλοποιούν οι δήμοι και που οι σημερινές δύσκολες συνθήκες τα καθιστούν εξαιρετικά απαραίτητα η ΚΕΔΕ ζητά:

 

1. Να δημοσιοποιηθεί εγκαίρως η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (2012-2013) για τη Δομές Φύλαξης Παιδιών με τουλάχιστον τον ίδιο προϋπολογισμό, 175 εκ. ευρώ.

2. Να υπάρξει δέσμευση για συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και για τη συνέχιση της απασχόλησης του υφιστάμενου προσωπικού μετά τις 30/6/2012 καθώς και να διασφαλιστεί χρηματοδότηση μέρους του προϋπολογισμού.

3. Να διευκρινιστεί άμεσα και μετά από σύμφωνη γνώμη της ΚΕΔΕ το πλαίσιο εφαρμογής του νέου προγράμματος «Κατ΄οίκον φροντίδας συνταξιούχων».

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı