You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Σκηνή “Δημήτρης Ροντήρης” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Σκηνή “Δημήτρης Ροντήρης” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Σκηνή “Δημήτρης Ροντήρης” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το όνομα του μεγάλου θεατράνθρωπου, Πειραιώτη Δημήτρη Ροντήρη, ο οποίος σφράγισε με το ταλέντο του, την αισθητική και υποκριτική του άποψη το ελληνικό θέατρο του 20ου αιώνα έδωσε σε ειδική τελετή στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης.

Η πρωτοβουλία αυτή ήταν μια ελάχιστη ένδειξη τιμής του Δήμου Πειραιά στον μεγάλο σκηνοθέτη και δάσκαλο, δημιουργό του «Πειραϊκού Θεάτρου», μέσω του οποίου τίμησε τη γενέθλια πόλη του, αναβίωσε και διέδωσε σ’ όλο τον κόσμο το αρχαίο δράμα.

Για την πορεία και το έργο του Δημήτρη Ροντήρη, μίλησαν ο Κριτικός Θεάτρου κ.  Κώστας Γεωργουσόπουλος, η Καθηγήτρια Θεατρολογίας-Ιστορίας του Θεάτρου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.  Χρυσόθεμις Βασιλάκου, η Διευθύντρια Πολιτισμού Δήμου Πειραιά κ. Ευαγγελία Μπαφούνη, ο Σκηνογράφος – Θεατρολόγος – Προϊστάμενος Τμημάτων Θεάτρων Δήμου Πειραιά κ. Κώστας Κουρμουλάκης, η κυρία Κωστούλα Ροντήρη κόρη του Δημήτρη Ροντήρη καθώς και η δισέγγονη του Δημήτρη Ροντήρη, Ιωάννα Εξάρχου.

Στην τελετή προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο του Δημήτρη Ροντήρη, το οποίο έχει δωρίσει στον Δήμο Πειραιά, η κόρη του κυρία Κωστούλα Ροντήρη, καθώς και υλικό από το αρχείο της ΕΡΤ, όπου μιλούν άνθρωποι που μαθήτευσαν δίπλα του.

Επίσης, ακούστηκε απόσπασμα από τη σκηνική μουσική για την Ηλέκτρα του Σοφοκλή: «Θρήνος της Ηλέκτρας» του Δημήτρη Μητρόπουλου, το οποίο επιμελήθηκε και παρουσίασε το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχε και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.

«Αυτός ο σεμνός άνθρωπος ήταν ο πατέρας μου, αυτός με δίδαξε όλα αυτά που έμαθα και από παιδάκι μικρό που ήμουνα δίπλα του με έμαθε να αγαπώ την πατρίδα μου πάνω απ’ όλα και τον ευχαριστώ. Αυτή τη στιγμή χαίρομαι που το αρχείο βρίσκεται στο Δήμο του Πειραιά, ευχαριστώ πάρα πολύ και θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω να βγει προς τα έξω το αρχείο και όλα αυτά τα πράγματα που πραγματικά αξίζουνε για αυτό τον τόπο» τόνισε η κόρη του Κωστούλα Ροντήρη.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı