You Are Here: Home » ΝΑΥΤΙΛΙΑ » Σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας για τη νέα εθνική νησιωτική πολιτική

Σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας για τη νέα εθνική νησιωτική πολιτική

To πρώτο βήμα για τη συγκρότηση της νέας εθνικής νησιωτικής πολιτικής πραγματοποιείται στις 12.00 το μεσημέρι στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με την πρωτοβουλία του Υπουργού, Παναγιώτη Κουρουμπλή και του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού, να συγκαλέσουν σύσκεψη, με τη συμμετοχή των περιφερειαρχών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Χριστίνας Καλογήρου και Γιώργου Χατζημάρκου, του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θόδωρου Γαλιατσάτου, και Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη.

Εκτός των περιφερειαρχών από τις 4 αμιγώς νησιωτικές περιφέρειες, στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί ακόμα οι Αντιπεριφερειάρχες Αττικής-Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, Έβρου, Δ. Πέτροβιτς, Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, Μαγνησίας, Δωροθέα, Κολυνδρίνη, ο πρόεδρος ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, ο Πρόεδρος ΠΕΔ Ιονίων νήσων & Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, και ο πρόεδρος ΠΕΔ Κρήτης & Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Είναι η πρώτη μεγάλη σύσκεψη για θέματα εδαφικής συνοχής και ανάπτυξης των Νησιωτικών περιοχών. Πραγματοποιείται αμέσως μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, σε Νίσυρο και Τήλο. Έχει στόχο την άρθρωση των ελληνικών προτάσεων που θα υποβληθούν στις άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, ώστε τελικώς, κατά τη διάρκεια της προεδρίας της Μάλτας, να παρουσιαστεί, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ευρωπαϊκή νησιωτική πολιτική.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı