You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » 236 οκτάμηνες θέσεις εργασίας στον Δήμο Περάματος

236 οκτάμηνες θέσεις εργασίας στον Δήμο Περάματος

236 οκτάμηνες θέσεις εργασίας στον Δήμο Περάματος

Μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ

Άρχισε από χθες 11 Ιουλίου, η υποβολή αιτήσεων για 236 θέσεις 8μηνης κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Περάματος, μέσω του Υπουργείου Εργασίας με ενδιάμεσο φορέα τον ΟΑΕΔ. Οι συγκεκριμένες θέσεις αφορούν την πρώτη φάση του προγράμματος αφού μετά την ολοκλήρωσή του θ’ ακολουθήσει η προκήρυξη επιπλέον 236 θέσεων στο Δήμο Περάματος. Η υποβολή αιτήσεων στον ΟΑΕΔ έχει καταληκτική ημερομηνία το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι. Στο πρόγραμμα μετέχουν 17 Δήμοι απ’ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι αποτελούν θύλακες υψηλής ανεργίας. Ο Δήμος Περάματος είναι πρώτος στη λίστα αυτών των Δήμων, λόγω του υψηλού δείκτη ανεργίας, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τη μακροχρόνια διάρκειά της. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι στη μοριοδότηση των υποψηφίων, θα συμπεριληφθεί και το κριτήριο της εντοπιότητας, κάτι που αποτέλεσε στόχο και αίτημα του Δήμου Περάματος.

Με αφορμή την πρόσκληση του ΟΑΕΔ για την κάλυψη των θέσεων, ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης δήλωσε:

« Εκφράζω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι λίγα 24ωρα μετά τη λήξη του χρόνου υποβολής αιτήσεων για την πλήρωση 155 θέσεων στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό Περάματος, το Υπουργείο Εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ, ανακοίνωσε την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τη κάλυψη 236 θέσεων 8μηνης κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Περάματος . Η ικανοποίησή μου είναι ακόμη μεγαλύτερη για το γεγονός ότι έγινε δεκτό το αίτημα του Δήμου μας, για τη μοριοδότηση στις αιτήσεις των υποψηφίων της εντοπιότητας. Σε αυτό το σημείο οφείλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο Υπουργείο Εργασίας και ιδιαίτερα στην αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, για την ικανοποίηση του στόχου μας για δημιουργία 472 θέσεων εργασίας κοινωφελούς χαρακτήρα, με 8μηνη διάρκεια στο Δήμο Περάματος, θέσεων εργασίας τις οποίες είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο Πέραμα, το Μάρτιο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι πετύχαμε τη μοριοδότηση της εντοπιότητας, τα πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ανέργων που θ’ απασχοληθούν, καθώς και τη διάρκεια της εργασίας από 5μηνη σε 8μηνη. Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα θα αποτελέσει μια μεγάλη ανάσα στο καυτό πρόβλημα της ανεργίας στο Πέραμα, ταυτόχρονα όμως έχει και ειδικό βάρος για τη λειτουργία του Δήμου σε τομείς όπως η καθαριότητα, οι υποδομές, οι δομές στη κοινωνική πολιτική , στον πολιτισμό και στη διοίκησή του.»

Για το ίδιο θέμα η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία επανειλλημένα έχει επισκεφτεί το Πέραμα, ενώ η ίδια και οι συνεργάτες της είχαν συνεχή συνεργασία με το Δήμαρχο Περάματος, για αυτό το θέμα δήλωσε μεταξύ άλλων: « Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Απασχόλησης είχε δηλώσει ότι οι δράσεις κοινωφελούς εργασίας δεν μπορούν να συνεχιστούν, διότι δεν υποστηρίζουν την επαναφορά των ανέργων στην αγορά εργασίας» . Ενώ σ’ άλλο σημείο της δήλωσής της συμπληρώνει, «…μετά από συντονισμένες συστηματικές προσπάθειες καταφέραμε να συμφωνήσουμε με την επιτροπή όχι μόνο για την αναγκαιότητα της συνέχισης των προγραμμάτων, αλλά και για την επέκτασή τους στους 8 μήνες. Είμαστε πεισμένοι ότι οι Δήμοι θα ανταποκριθούν στο νέο σχεδιασμό του προγράμματος, ώστε να συνεχιστούν τα Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και τα επόμενα χρόνια ».

Ο Δήμος Περάματος καλεί τους ανέργους της πόλης, να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, ή τα γραφεία του, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση ένταξής τους στο πρόγραμμα. Τονίζετε ότι οι άνεργοι υποψήφιοι ένταξης στο πρόγραμμα, μπορούν να δηλώσουν υποψηφιότητα, μόνο για ένα Δήμο και μία ειδικότητα.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı